Wouter Hoeffnagel - 12 november 2014

IT-afdeling heeft moeite BYOD-apparaten goed te beveiligen

Maar liefst 95% van de IT-professionals heeft moeite Bring Your Own Device (BYOD)-apparaten goed te beveiligen. De professionals geven aan behoefte te hebben aan oplossingen om apparaten die verbinding maken met het bedrijfsnetwerk te beveiligen.

Dit blijkt uit het Mobile Security Report van Check Point Software Technologies, waarvoor het bedrijf 800 IT-professionals ondervroeg. De werknemers wordt door IT-professionals gezien als de zwakste schakel in de beveiliging van een bedrijf. 87% stelt dat onvoorzichtige medewerkers het grootste risico vormen voor de beveiligingen van mobiele apparaten. Het bewijs hiervoor zien de professionals in de praktijk. Tweederde geeft aan door onvoorzichtige medewerkers een rol hebben gespeeld in recentelijk uitgelekte klantgegevens.

Meer BYOD-apparaten
Dit is voor de IT-afdeling een flink probleem, aangezien steeds meer werknemers privé-apparatuur gebruiken op het mobiele netwerk. 91% van de IT-professionals geeft aan dit aantal in de afgelopen twee jaar te hebben zien stijgen. De professionals nemen maatregelen om hierop in te spelen en bedrijfsdata veilig te stellen. 56% van de IT-professionals geeft aan zakelijke data op persoonlijke mobiele apparaten te beheren. Dit percentage lag in 2013 nog op 37%.

De impact van mobiele beveiligingsincidenten baart nagenoeg alle IT-professionals (98%) zorgen, waarbij vooral gekeken wordt naar datadiefstal of -verlies. Niet zonder reden, want de incidenten kosten bedrijven veel geld. 42% van de IT-executives die deelnamen aan het onderzoek gaf aan dat hun organisatie dit jaar meer dan 250.000 dollar schade heeft opgelopen voor mobiele beveiligingsincidenten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!