Wouter Hoeffnagel - 13 november 2014

Lunet zorg naar de cloud met Unica Schutte ICT

Unica Schutte ICT maakt bekend de Brabantse zorginstelling Lunet zorg te hebben begeleid bij de migratie van haar ICT-omgeving naar de cloud. De migratie is deze maand afgerond. De migratie is onderdeel van een raamovereenkomst die de zorgverlener deze zomer met de ICT-specialist sloot.

De eerste stap van de migratie bestond het verplaatsen van de huidige ICT-omgeving van Lunet zorg van Eindhoven naar het datacenter van Unica Schutte ICT en werd begin november vlekkeloos uitgevoerd. Het pand waar een deel van het huidige serverpark van Lunet Zorg staat wordt op korte termijn gesloopt, waardoor er enige spoed stond achter de migratie. Een groot deel van de omgeving is tijdens de migratie omgezet naar een Hosted-IT model. Andere functionaliteiten worden op een later moment naar de cloud gebracht.

De komende maanden is er dan ook bewust sprake van een hybride model, met de huidige ICT-omgeving van Lunet zorg als uitgangspunt. ”Door deze aanpak kan Lunet zorg de sloop van haar pand in gang zetten, terwijl wij de overige ICT-diensten kunnen optimaliseren om op een effectieve manier naar de cloud te brengen”, schetst directeur Ed Staal van Unica Schutte ICT.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!