Wouter Hoeffnagel - 13 november 2014

Box vernieuwt iPhone- en iPad-versie

Box lanceert de nieuwste versie van Box voor iPhone en iPad. Met de iOS v3.5 introduceert het bedrijf nieuwe manieren voor de gebruiker om toegang te krijgen tot de belangrijkste content. In de update zijn enkele belangrijke nieuwe functies toegevoegd die gebruikmaken van voorzieningen die beschikbaar zijn in iOS 8, zoals een 'Today Extensions'-widget, favorieten en de mogelijkheid om de Box-app te ontgrendelen met Touch ID.

De Box-widget kan worden toegevoegd aan het Berichtencentrum op iOS. Gebruikers krijgen hierdoor eenvoudig toegang tot en kunnen eenvoudig werken met belangrijke content. Door vanaf de bovenkant van het iPhone-scherm naar beneden te vegen kan de gebruiker de vijf meest recente bestanden openen, een nieuwe Box Note maken, foto's of video's vastleggen en opslaan in Box en toegang krijgen tot de favorieten en offlinebestanden en -mappen.

Favorieten
Met de nieuwe Favorieten-functie stelt de gebruiker in staat een lijst samen te stellen met de belangrijkste content. Bovendien kan de gebruiker mappen en bestanden markeren om de toegang hiertoe te vereenvoudigen. Gebruikers van een iPhone 5S, 6 en 6 Plus met iOS 8 kunnen daarnaast hun Box-app beveiligen met behulp van een vingerafdruk. Door gebruik te maken van Touch ID in plaats van een wachtwoord beschikt de gebruiker over een extra app-specifieke beveiligingslaag.

Box kondigt ook aan de komende tijd verschillende updates uit te brengen die belangrijke content op Box beter toegankelijk moeten gaan maken, de gebruikersinterface moet gaan stroomlijnen en pagina's sneller moet laten laden. Het bedrijf wil daarnaast ook gaan inzetten op professionele beveiliging via eenvoudigere bedieningsopties.

Nieuwe header
De header in Box, waar alle navigatie begint, heeft eveneens een update gekregen. De belangrijkste functies zijn in de header ondergebracht, terwijl alle niet-essentiële zaken zijn verwijderd. Dit moet het zoeken en delen van content vereenvoudigen. Een ander basisonderdeel voor toekomstige functies is de invoering van een nieuw soort inboxmeldingen. Als de gebruiker wordt genoemd in een opmerking, als er een taak aan hem is toegewezen of als hij wordt uitgenodigd voor een nieuwe map, komen al deze meldingen nu terecht in een gestroomlijnde inbox waar hij toegang heeft tot de content die het belangrijkst voor hem is.

Box heeft ook Favorieten voor het web toegevoegd, die net als bij iOS en Android snel toegang geven tot de belangrijkste bestanden en mappen. Favorieten zijn ook toegevoegd aan de Box Content API, zodat ontwikkelaars de nieuwe feature kunnen verwerken in applicaties die zij op het Box-platform bouwen.

Beheerfuncties voor samenwerking en whitelists
Tot slot introduceert Box twee nieuwe manieren voor organisaties om externe samenwerking te bevorderen en in goede banen te leiden. Zo heeft Box whitelists voor samenwerking ontwikkeld, waarmee beheerders vertrouwde domeinen voor samenwerking kunnen definiëren en beheren. Als deze optie is ingeschakeld, kunnen medewerkers alleen voor deze goedgekeurde organisaties medebewerkers uitnodigen en uitnodigingen accepteren. Daarnaast introduceert Box nieuwe rapporten om deze veilige samenwerking te bewaken en te beheren. Deze rapporten laten zien hoe content buiten de organisatie van de gebruiker beweegt, tussen de organisatie en de klanten, partners en andere medebewerkers.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!