Cisco CFO vertrekt na bekendmaking kwartaalcijfers
13-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cisco CFO vertrekt na bekendmaking kwartaalcijfers

Cisco heeft de resultaten bekend gemaakt over het eerste kwartaal van boekjaar 2015, dat eindigde op 25 oktober 2014. In het eerste kwartaal heeft Cisco een omzet behaald van 12,2 miljard dollar, een stijging van 1,3 procent. De nettowinst (op basis van GAAP) bedroeg 1,8 miljard, een daling van 8,4 procent.  

Dit kwartaal wordt een omzetgroei van 4 tot 7 procent verwacht, dat is minder dan de 8 procent die analisten verwachten. Frank Calderoni, executive vice president en chief financial officer van Cisco heeft aangekondigd zijn positie met ingang van 1 januari 2015 neer te leggen. Cisco is voornemens om Kelly A. Kramer te benoemden als zijn opvolger. Zij is op dit moment senior vice president, Business Technology and Operations Finance van Cisco.

Nexus

Cisco is tevreden over de resultaten in het eerste kwartaal, aldus ceo  John Chambers (foto), chairman en chief executive officer van Cisco. Er was meer vraag wireless en datacenter oplossingen zoals Cisco UCS. Ook de Cisco Nexus 9000 switches waren in trek die de Application Centric Infrastructure (ACI) software-defined networking (SDN) oplossing ondersteunen. Chambers meldt in een verklaring: “We blijven vooruitgang boeken in ons streven om het nummer 1 IT-bedrijf ter wereld te worden. We bevinden ons nog steeds in een omgeving die in beweging is, maar we zien veelbelovende trends waar steden, overheden en scholen verder digitaliseren. Onze producten blijven voor positieve resultaten zorgen bij de bedrijven van onze klanten en maken productiviteit mogelijk door de combinatie samenwerking, mobiliteit, security en efficiency.”

Edwin Prinsen, Managing Director Cisco Nederland meldt in een verklaring in Nederland wederom een sterk kwartaal achter de rug te hebben. "Het eerste kwartaal laat een mooie groei zien ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. In alle markten waarin we actief zijn, blijven we het goed doen. De groei op het gebied van datacenters en security zet door. Ons vernieuwde collaboration-portfolio heeft een uitstekend kwartaal achter de rug en een veelbelovend jaar voor de boeg. Onze sterke positie op het gebied van draadloze netwerken hebben we verder uitgebreid. Onze ACI-softwarepropositie slaat goed aan in de Nederlandse markt. Een bijzonder project dit jaar was de opening van het Meander Innovatie Center.”

Terug naar nieuws overzicht
Security