Wouter Hoeffnagel - 13 november 2014

Kal-fire zet als eerste SAP Business One POS in

Kal-fire gaat als eerste in de Benelux de SAP Business One Point Of Sale (POS)-oplossing inzetten voor haar retail-bedrijf in kachels en haarden. SAP heeft de kassa-applicatie recentelijk aan de SAP Business One Suite toegevoegd. De implementatie wordt verzorgd door SAP partner Domani Business Solutions.

De nieuwe POS-oplossing geeft Kal-fire controle over de voorraad, de transacties in de kassa, real-time inzicht in de cijfers en maakt een centraal beheer van artikelen, prijzen en klantgegevens mogelijk. Proces-afhandeling wordt door de oplossing geïntegreerd en zowel de groothandel als de retail van de haardenleverancier krijgen inzicht in elkaars systemen.

SAP Business One
“Binnen onze groothandel maakten we reeds gebruik van SAP Business One voor het inregelen van het (magazijn)beheer, de financiële administratie, inkoop, verkoop en distributie”, zegt Beijko van Melick, CEO bij Kal-fire. “We hebben ervoor gekozen hier nu ook de POS-oplossing voor het retail-bedrijf aan toe te voegen.”

De toegevoegde kassa-applicatie werkt op standaard PC en/of POS-systemen. Winkelmanagers kunnen met de oplossing rapportages van transacties uit te draaien per filiaal, medewerker of kassa. De SAP oplossing biedt ondersteuning voor touch screen, barcode scanning, factuuruitdraaien en een klantendisplay. Ook zijn functies beschikbaar voor kassaldo’s, prijslijsten, artikelgegevens, voorraad en administratie per bedrijf, keten of filiaal.

Processen geïntegreerd afhandelen
“Voor Kal-fire is het van belang dat de processen tussen het ERP-systeem SAP Business One en het POS-systeem volledig geïntegreerd kunnen worden afgehandeld. Daarnaast moet de oplossing ook flexibel zijn om toekomstige veranderingen in de marktbenaderingen en nieuwe business-modellen eenvoudig te adopteren“, zegt Luc van Alphen, CCO bij Domani Business Solutions.

“Door de implementatie van het kassasysteem kunnen we de processen stroomlijnen, optimaliseren en meten. Deze stap zorgt voor een sterke vereenvoudiging van het logistieke en financiële proces wat een besparing moet gaan opleveren van 0,5FTE. Het kassasysteem zorgt tevens dat de menselijke fout eruit gehaald wordt, wat ook een besparing moet opleveren. Het belangrijkste voor Kal-fire is echter het real-time verwerken van de gegevens, waardoor we onze processen kunnen verbeteren om zodoende een hoger rendement te halen”, aldus Van Melick.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!