Witold Kepinski - 14 november 2014

Frank van der Post wordt mogelijk Chief Commercial Officer KPN

De Raad van Commissarissen van KPN heeft het voornemen Frank van der Post te benoemen tot lid van de Raad van Bestuur van KPN en als Chief Commercial Officer (CCO). Tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zullen de aandeelhouders over de voorgenomen benoeming worden geïnformeerd.Van der Post zal de rol van CCO en lid van de Raad van Bestuur per 1 maart 2015 op zich nemen.

Van der Post (53) is sinds 2011 lid van de Raad van Bestuur van British Airways Plc., waar hij verantwoordelijk is voor merken en klantervaring. Daarvoor had hij meerdere, toonaangevende posities in de hospitality sector, waaronder meest recentelijk als Chief Operating Officer van Jumeirah Group uit Dubai.

De belangrijkste elementen van het beloningspakket van de heer Van der Post vallen binnen het beloningsbeleid van KPN, zoals goedgekeurd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. Het basissalaris van de heer Van der Post zal 700.000 euro op jaarbasis bedragen. Daarnaast komt hij in aanmerking voor een variabele cash-beloning voor de korte termijn en een variabele beloning voor de lange termijn, gebaseerd op voorwaardelijke aandelen. Beide beloningen zijn afhankelijk van de prestaties van KPN. Daarnaast krijgt de heer van der Post een vergoeding van 1,2 miljoen euro als gedeeltelijke compensatie voor rechten die hij opgeeft bij zijn huidige werkgever. Deze vergoeding wordt deels in cash en deels in aandelen (uitgespreid over een langere periode) uitbetaald. Omdat het remuneratie beleid van KPN niet voorziet in een dergelijke compensatievergoeding, zal deze ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders.

KPN’s Centrale Ondernemingsraad heeft een positief advies gegeven inzake de voorgenomen benoeming van de Van der Post.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!