Wouter Hoeffnagel - 14 november 2014

CommVault voegt ondersteuning voor AWS toe aan Simpana

CommVault gaat met CommVault Simpana ondersteuning bieden voor Amazon Web Services (AWS). Gebruikers van Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en Amazon Glacier kunnen voortaan data beheren en beschermen via CommVault Simpana. CommVault is door Amazon Web Services aangewezen als Advanced Technology Partner en Storage Competency Partner in het AWS Partner Network (APN).

De oplossing biedt verschillende features voor AWS, waaronder cloud reporting, provisioning van virtual machines (VM’s), recovery en resource-beheer met op snapshot gebaseerde bescherming. Ook biedt het bedrijf life cycle-beheer voor workloads die draaien op Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2).

Werkzaamheden samenvoegen
CommVault Simpana-software maakt het voor klanten en providerpartners mogelijk databeschermingswerkzaamheden in AWS samen te voegen, zoals back-up, archivering en disaster recovery (DR) van workloads. Met de ingebouwde tiering-mogelijkheden kunnen gebruikers ook databeheer en -retentie automatiseren met AWS op basis van vooraf gedefinieerde, op maat te maken policy’s.

Het IT-bedrijf lanceerde onlangs een reeks oplossingen voor VM Backup, Recovery en Cloud Management. Deze oplossingen stellen beheerders van virtual machines en eindgebruikers in staat gevirtualiseerde en cloud-infrastructuren te bouwen, te beschermen en te optimaliseren. Applicatiebeheerders en -tenants kunnen met Simpana-software hun eigen VM-provisioning, -beheer, -back-up en -recovery, -retirement en -archivering in de AWS Cloud regelen vanuit één interface.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!