Wouter Hoeffnagel - 15 november 2014

Atos en RSD sluiten partnership rond informatiebeheeroplossingen

Atos en RSD, leverancier van Information Governance voor bedrijven, gaan een strategische samenwerking aan. De bedrijven gaan samen oplossingen voor informatiebeheer leveren, waarmee bedrijven de opslag van content efficiënter kunnen maken door uitsluitend data te bewaren die strategische waarde heeft.

RSD levert archiveringsoplossingen aan bedrijven in alle delen van de wereld. De dienstverlening van Atos op het gebied van informatiebeheer omvat end-to-end-oplossingen, gebaseerd op RSD GLASS-producten. Deze oplossingen stellen organisaties in staat wet- en regelgeving van toezichthoudende organen na te leven voor gestructureerde en ongestructureerde content, met name als zij opereren in verschillende rechtsgebieden en met de inzet van heterogene technologie.

“Door dit partnership met RSD kunnen we onze expertise inzetten en klanten ondersteunen met innovatieve oplossingen voor een effectief informatiebeheer in alle geledingen van de organisatie. Zo staat met name de financiële dienstverlening onder druk door de strenge eisen op het gebied van risicobeheer en compliance”, zegt Olaf Badstübner, Global Head Risk & Compliance voor financiële diensten van Atos. “Onze klanten moeten door de jaren heen miljarden data bewaren en regelgeving in verschillende rechtsgebieden naleven. Met RSD GLASS bieden we een geïntegreerde beheeroplossing voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Dit maakt het mogelijk kostenreducties te realiseren gedurende de levenscyclus van data en content volledig te traceren."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!