Visma werkt aan clouddienst voor logistieke sector
08-12-2014 | door: Diederik Toet

Visma werkt aan clouddienst voor logistieke sector

Leverancier van bedrijfssoftware Visma maakt zijn cloudplatform Visma.net binnenkort geschikt voor ondernemingen in de logistieke sector. ‘We werken momenteel samen met twee partners aan de proof of concept’, vertelt commercieel directeur small and medium enterprises Richard Scheper. Hij verwacht dat Visma.net Logistics in het tweede kwartaal van 2015 beschikbaar komt.

De toevoeging van Logistics komt op het moment dat de adoptie van het gloednieuwe Visma.net op rolletjes loopt, zegt Scheper. Steeds meer organisaties kiezen ervoor om hun financieel management onder te brengen in het cloudplatform. Voor onze partners is het een uitgelezen kans om nieuwe business op te bouwen. ‘Het biedt een mooie gelegenheid om met services uit de cloud een stabielere inkomstenbron te creëren en onderscheidende diensten eromheen te ontwikkelen.’

Visma.net Logistics richt zich op ondernemingen in de logistieke sector. Met name binnen de groothandelsbranche is er veel vraag naar de oplossing, weet Scheper. De toepassing houdt rekening met de hoofdprocessen van inkoop, verkoop en voorraadbeheer. Het gaat dan bijvoorbeeld om de verwerking van directe goederenlevering aan klanten (‘drop shipments’), automatische uitlevering van binnengekomen backorders, het flexibel regelen van kortingen en de verwerking van voorafbetalingen.

API’s

Visma stelt zijn clouddienst ook beschikbaar via API’s ofwel webservices, een methode om specifieke data uit het systeem aan te roepen via het internet. Hierdoor kunnen partners de dienst eenvoudig integreren in hun eigen tooling. Daar was veel vraag naar, vertelt Scheper. Met de webservices kunnen zelfs softwarepartners met klanten in marktsegmenten waarin Visma minder actief is, zoals productiebedrijven, de financiële managementoplossingen aanbieden.

De API’s waren al langer beschikbaar voor financieel pakket AccountView, een andere oplossing van Visma.

Met de cloud verandert de partner

Voor de partners van Visma betekent het cloudaanbod wel een verandering, beseft Scheper. ‘Van oorsprong zijn veel van onze partners regionale automatiseerders. Zij leverden vooral technische consultancy en implementatiediensten. Met de komst van Visma.net zouden zij zich meer kunnen richten op business consultancy: het adviseren over hoe organisaties hun productiviteit en winstgevendheid kunnen verhogen. Nodig jezelf regelmatig bij de klant uit om samen te kijken of de gekozen oplossing het resultaat levert wat je beloofde. Focus je daarnaast op specifieke niches of verticals om onderscheidend te zijn en klanten échte toegevoegde waarde te kunnen leveren met jouw kennis.’

Na Visma.net Logistics brengt het softwarebedrijf ook uitbreidingen voor projectbeheer, accountancy en HRM en salarisverwerking op de markt. Voor elk van deze oplossingen staat de onderneming open voor nieuwe partners.

Door: Diederik Toet

Terug naar nieuws overzicht
Cloud