Wouter Hoeffnagel - 18 november 2014

BlackBerry vernieuwt BlackBerry Enterprise Server

BlackBerry kondigt een nieuwe versie aan met zijn BlackBerry Enterprise Server-pakket. BES12 maakt het onder andere mogelijk een zakelijk telefoonnummer te integreren op de persoonlijke mobiele telefoon van werknemers.

BES12 is daarnaast voorzien van WorkLife, een functie waarmee beheerders een zakelijke telefoonnummer kunnen integreren op de persoonlijke smartphone van een medewerker. Het is ook mogelijk een privé-nummer te integreren op een zakelijke smartphone. Werknemers hoeven voortaan dus nog slechts één smartphone op zak te hebben om op beide nummers bereikbaar te zijn.

Enterprise Mobility Management
BES12 gaat voortaan door het leven als Enterprise Mobility Management. BlackBerry is van mening dat deze naam de oplossing beter beschrijft, aangezien niet alleen mobiele apparaten, maar ook de applicaties op deze apparaten met de software kunnen worden beheerd. Daarnaast is de oplossing een stuk schaalbaarder. Bedrijven kunnen per licentie maximaal 25.000 apparaten gaan beheren. De software biedt ondersteuning voor het eigen BlackBerry OS, Apple’s iOS, Google’s Android en Microsoft’s Windows Phone.

BlackBerry maakte eerder deze week al bekend een samenwerking aan te gaan met Samsung. Samsung wil de beveiliging van KNOX gaan verbeteren met behulp van BlackBerry’s encryptietechnologie uit BES12.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!