Wouter Hoeffnagel - 18 november 2014

NETGEAR introduceert vijf beveiligingslagen in ReadyNAS OS 6.2

NETGEAR introduceert versie 6.2 van het ReadyNAS besturingssysteem voor de ReadyNAS productreeks desktop en rackmounted Network Attached Storage (NAS) apparatuur. Het nieuwe OS biedt vijf lagen bescherming.

ReadyNAS is een opslagoplossing voor thuisgebruikers en kleine tot middelgrote bedrijven (MKB), waarmee digitale bestanden, zoals foto’s, muziek, video’s en documenten centraal worden opgeslagen. Het nieuwe besturingssysteem introduceert verbeterde databescherming en nieuwe mogelijkheden voor back-up, synchronisatie en cloudgebruik.

Vijf beveiligingslagen
“ReadyNAS OS 6.2 biedt veel nieuwe functionaliteit en een nog betere beveiliging van al onze ReadyNAS-opslagapparatuur voor thuisgebruikers en bedrijven,” zegt Matt Pahnke, senior product marketing manager bij NETGEAR Storage. “Bestandsbescherming is voor de meeste mensen de voornaamste reden om netwerkopslag aan te schaffen en ook bij ons prijkt het bovenaan de lijst van prioriteiten. Dankzij de vijf beveiligingslagen voor de bescherming van waardevolle bestanden is de digitale content van onze gebruikers beter beveiligd dan bij welke andere NAS-oplossing dan ook.”

Het nieuwe besturingssysteem beschermt niet alleen tegen virussen en malware, maar ook tegen mediadegradatie door bitrot. Deze nieuwe functionaliteit vormt een uitbreiding op de bestaande veiligheidslagen, die bestaan uit automatische RAID-bescherming tegen diskuitval, herstelpunten op basis van snapshot-technologie, gratis real-time antivirussoftware en offsite-replicatie naar de cloud of een tweede ReadyNAS.

Automatisch back-ups
Het ReadyNAS OS zorgt ervoor dat er automatisch een back-up van bestanden op Windows of Mac apparatuur wordt gemaakt. Gebruikers kunnen zelf een willekeurige map op de NAS selecteren als synchronisatiemap voor pc’s. Ook wordt ondersteuning geboden voor back-up met Apple Time Machine voor Macs en het is mogelijk om een private virtual target in te stellen per gebruiker. Bovendien stelt NETGEAR een update beschikbaar voor de ReadyCLOUD app voor desktop pc’s. Deze app voor mobiele iOS en Android apparatuur vereenvoudigt automatische back-ups, synchronisatie en het delen van data met verschillende apparaten.

Met NETGEAR ReadyCLOUD hebben alle gebruikers de beschikking over dezelfde webinterface voor toegang tot de ReadyNAS vanaf elke gewenste locatie, met volledige databeheerfunctionaliteit vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Extra gebruiksgemak wordt gerealiseerd met eenvoudige harddiskinstallatie en de mogelijkheid tot hot swaps, het delen van bestanden met één muisklik via een weblink en harddisk spin-down om energie te besparen. Dropbox-achtige functionaliteit en toegankelijkheid met de eenvoud van Google Drive creëren een veilige private cloudervaring die vrij is van doorlopende abonnementskosten.

Gratis te downloaden
ReadyNAS OS 6.2 kan voor elke huidige generatie ReadyNAS-apparatuur gratis worden gedownload van de NETGEAR support website.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!