KPN neemt resterende 40% van Reggefiber over
18-11-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

KPN neemt resterende 40% van Reggefiber over

KPN maakt bekend de resterende belang van 40% in Reggefiber over te nemen. Hiermee heeft KPN Reggefiber voor 100% in handen.

De prijs van het 40% belang is vastgesteld op EUR 610 miljoen. De aankoop van Reggefiber past binnen de strategie van KPN om de opbrengst van de verkoop van E-Plus aan te wenden om de financiële flexibiliteit te vergroten en de uitvoering van KPN’s strategie in Nederland en België te ondersteunen. KPN gaat daarnaast ongeveer 500 miljoen euro aan externe financiering van Reggefiber aflossen in het vierde kwartaal van 2014.

Henry Holterman, bestuurder van Reggefiber’s moederbedrijf Reggeborgh, zegt: "Wij zijn verheugd dat we overeenstemming met KPN hebben kunnen bereiken over de verkoop van ons resterend aandeel in Reggefiber. We hebben er het volste vertrouwen in dat Reggefiber in goede handen is bij KPN en perfect past binnen de netwerkstrategie van KPN. De onderneming blijft gevestigd in Rijssen en dat is belangrijk voor de regio, evenals behoud van het kenniscentrum en de daarbij behorende spin-off."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud