ITQ neemt deel aan VMware App Volumes Early Access Program

ITQ neemt deel aan VMware App Volumes Early Access Program

19-11-2014 | door: Witold Kepinski

ITQ neemt deel aan VMware App Volumes Early Access Program

VMware heeft eerder dit jaar aangegeven ernaar te streven globale marktleider te worden in End User Computing. Met de huidige productsuite, Horizon 6, heeft VMware een grote stap gezet om deze positie te veroveren. Om zichzelf verder te profileren op dit gebied heeft VMware eerder dit jaar een aantal nieuwe producten aangekondigd. Eén van deze producten is App Volumes. Consulting and Integration Partner ITQ neemt hier aan deel, zo meldt Johan van Amersfoort, Virtualization Consultant bij ITQ.

Van Amersfoort: "In augustus van dit jaar heeft VMware het in 2011 opgerichte CloudVolumes gekocht. CloudVolumes heeft met zijn gelijknamige software een innovatieve oplossing ontwikkeld voor het distribueren van applicaties. Met de huidige technieken is deze distributie vaak een behoorlijke beheerlast met niet altijd de juiste resultaten. De oplossing van CloudVolumes zorgt ervoor dat dit proces soepel en efficiënt uit te voeren is. Door gebruik te maken van de ESXi hypervisor, is het distribueren van complexe en verouderde applicaties snel en eenvoudig. Tijdens VMworld 2014 heeft VMware de software oplossing aangekondigd als deel van de Horizon 6 productsuite met de naam App Volumes by VMware. Door velen wordt de oplossing geprezen als één van de grootste innovaties op het gebied van Application Delivery. Tevens is er een App Volumes Early Access Program opgestart om een zeer kleine selectie van specialistische partners in de laatste fase vóór de publieke release van App Volumes te laten helpen met het naar boven brengen van de mogelijke laatste bugs."

ITQ kondigt daarnaast aan deel te nemen aan het App Volumes Early Access Program."Met kennis op het gebied van End User Computing en Application Delivery zal in een nauw samenwerkingsverband met het App Volumes Engineering Team een Proof of Concept omgeving worden opgezet om zoveel mogelijk use cases onderzoeken", aldus Van Amersfoort.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud