Intel start voor developers ‘Make It Pro’-competitie voor het Edison ontwikkelplatform

Intel start voor developers ‘Make It Pro’-competitie voor het Edison ontwikkelplatform

19-11-2014 | door: Witold Kepinski

Intel start voor developers ‘Make It Pro’-competitie voor het Edison ontwikkelplatform

Intel daagt Nederlandse ‘makers’ en ontwikkelaars uit om deel te nemen aan de online ‘Make It Pro’-competitie. Daarbij gaat het om het bedenken van innovatieve ideeën en uitvindingen die gebruikmaken van het Intel Edison-bord. Het Intel Edison ontwikkelplatform is een computerplatform die gebruikt kunnen worden voor tal van doeleinden. Het maakt het voor ondernemers – van professionele ‘makers’ tot consumentenelektronicabedrijven die werken aan het Internet of Things (IoT) – makkelijker om eigen producten te ontwikkelen, aldus Intel.

Uit de inzendingen uit heel EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) worden tien kandidaten geselecteerd die een Edison-kit ontvangen en doorgaan naar de volgende ronde. In die ronde moeten ze een prototype ontwikkelen. Een video van dit protoype moet tussen 22 december 2014 en 23 januari 2015 worden geüpload, en ze moeten de werking van hun idee toelichten tijdens een live Q&A-sessie. De winnaar wordt op 23 januari 2015 bekendgemaakt. De hoofdprijs is een gesponsorde crowdfunding-actie, een professionele productvideo en de hulp van een professioneel industrieel vormgever om het idee tot leven te brengen.

De competitie is toegankelijk voor deelnemers uit Nederland, België, Duitsland, Israël, Oostenrijk, Polen, Rusland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Zuid Afrika, Zweden en Zwitserland.

Deelnemers kunnen zich aanmelden via http://makeitpro.intel.com. De inzendingen worden voorgelegd aan de Intel Edison community.

De jury voor de eerste ronde bestaat uit: Yorick Schetgen, Intel Corporation; John Karp, BeMyApp Agency, Frankrijk; en Florian Harmel, creative technologist, Frankrijk.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware