Witold Kepinski - 20 november 2014

Sophos lanceert Cloud Server Protection

Sophos heeft de release bekendgemaakt van Sophos Cloud Server Protection, een beveiligingsoplossing tegen malware die speciaal voor servers ontwikkeld is. Met deze nieuwe oplossing breidt Sophos Cloud zich verder uit tot een completer beveiligingsplatform voor de bescherming van desktops, laptops, mobiele telefoons, tablets en nu dus ook servers.

Op servers zijn grote hoeveelheden gevoelige gegevens opgeslagen en daardoor zijn ze een geliefd doelwit voor cybercriminelen. Om de servers te beveiligen hebben beheerders van oudsher de keuze tussen beveiligingssoftware voor desktops en beveiligingsinstrumenten die specifiek op servers zijn gericht. Dat verklaart ook waarom uit recent onderzoek van Spiceworks blijkt dat tweederde van de ondervraagde IT-professionals de complexiteit van het omgaan met serverbeveiliging aanduidt als een belangrijk of heel belangrijk zorgpunt.

Continue monitoring

De nieuwe Sophos Cloud Server Protection biedt malware beveiliging, bescherming tegen indringing en web beveiliging. Bovendien maakt de oplossing het mogelijk om via een webgebaseerde interface steeds een helder overzicht te hebben van de beveiligingsstatus van alle servers die worden beheerd. Dit nieuwe product van Sophos is de enige serverbeveiligingsoplossing die continu de serveromgeving monitort, doorlopend nieuwe applicaties detecteert en op intelligente wijze beleidsregels bijstelt om de operationele efficiency te waarborgen. “Als je het infecteren van een desktop vergelijkt met het stelen van een portemonnee, dan is het hacken van een server vergelijkbaar met het beroven van een bank”, zegt Pieter Lacroix (foto), managing director van Sophos Benelux. “Bedrijven hebben tegenwoordig de meest recente beveiliging nodig en Sophos Cloud Server Protection geeft de toch al overbelaste IT-medewerkers een innovatieve, high performance en eenvoudig te beheren oplossing om serveromgevingen te beveiligen.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!