Lufthansa gaat 5000 piloten uitrusten met een Microsoft Surface Pro 3

Lufthansa gaat 5000 piloten uitrusten met een Microsoft Surface Pro 3

20-11-2014 | door: Witold Kepinski

Lufthansa gaat 5000 piloten uitrusten met een Microsoft Surface Pro 3

Lufthansa gaat 5.000 piloten uitrusten met een Microsoft Surface Pro 3. De luchtvaartmaatschappij vertrouwt al meer dan veertien jaar op Microsoft-technologie ter ondersteuning van de cockpitbemanning.

De Surface Pro 3-apparaten vervangen de tot op heden door piloten gebruikte Windows-laptops. De uitrol begint in februari 2015, in de lente van datzelfde jaar zijn naar verwachting alle piloten voorzien van een Surface Pro 3. Dit nieuws volgt op de eerdere aankondiging dat dochteronderneming Austrian Airlines AG reeds begonnen is met de uitrol van 950 Surface Pro 3-apparaten onder cockpitcrews.

De Surface Pro stelt de bemanning in staat om alle vluchtrelevante informatie – zoals vluchtschema’s, routepermissies en weerinformatie – vanuit de cockpit te bekijken en te updaten. Omdat vliegtuigsystemen de omgevings- en systeemdata uitlezen, is deze direct toegankelijk in Surface Pro 3-applicaties. Hierdoor zijn de apparaten te gebruiken om vliegroutes te optimaliseren en schadelijke uitstoot te verminderen.

De Surface Pro 3 is ook te gebruiken als de bemanning aan de grond is. Zo kunnen ze elke vlucht voorbereiden en terugkijken en zijn via het apparaat interactieve trainingsprogramma’s voor nieuwe modellen te volgen. Daarnaast zijn elektronische grafieken van aankomst- en vertrekroutes beschikbaar via speciaal voor de Surface Pro 3 ontwikkelde applicaties. Dit geeft de vluchtbemanning moderne tools om nieuwe luchthavenroutes op te zetten.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility