Symantec en HP bieden DRaaS op basis van HP Helion OpenStack
20-11-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Symantec en HP bieden DRaaS op basis van HP Helion OpenStack

Symantec en HP Enterprise Services gaan samen een nieuwe Disaster Recovery as-a-Service (DRaaS) oplossing ontwikkelen op basis van HP Helion OpenStack. De continuïteit die HP Helion en Symantec bieden vermindert de kosten door hersteltijden, dataverlies en stilstandtijd voor bedrijfs- en MKB-klanten, zo beweren de twee partijen.

De toegenomen variatie van opslagomgevingen voor bedrijfsdata creëert de behoefte naar een disaster recovery oplossing voor verschillende computeromgevingen zoals: on-premises, public cloud en managed cloud. De HP/Symantec DRaaS oplossing gebruikt de HP enterprise cloud als herstelsysteem om kosten te besparen en te zorgen voor automatisering en self-service gebruikerservaring. De service helpt klanten met het realiseren van systeem- en applicatie herstel en voldoet aan veiligheidsstandaarden van de sector.

Dit samenwerkingsverband helpt volgens de twee IT-bedrijven klanten hun werk te beschermen of zij nu gebruik maken van traditionele IT of gehost worden op HP Helion OpenStack gebaseerde cloud omgevingen. Deze nieuwe DRaaS oplossing focust zich op bedrijfscontinuiteit, failover en failback en zal tevens de meest gebruikte applicaties en databases monitoren, aldus HP en Symantec.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Security