Wouter Hoeffnagel - 21 november 2014

Europarlementariërs krijgen tablets

Het Europees Parlement (EP) neemt een nieuwe stapp in de digitalisering van haar werkzaamheden. Europarlementariërs krijgen een tablet tot hun beschikking die hen toegang geeft tot belangrijke documenten. Ze kiezen daarbij het liefst voor een Apple iPad, pas daarna voor een Samsung.

Het Europees Parlement volgt hiermee het voorbeeld van de Nederlandse digitale Eerste Kamer. 

Een delegatie van het Europees Parlement heeft in september 2013 onder leiding van toenmalig vicevoorzitter ICT Rainer Wieland en directeur-generaal Innovation and Technical Support Giancarlo Vilella een bezoek gebracht aan de Eerste Kamer in Den Haag. Wieland en de huidige vicevoorzitter ICT van het Europees Parlement stellen dat dit bezoek van wezenlijk invloed is geweest op de ICT-ontwikkeling in het Europees Parlement.

Via de tablet die Europarlementariërs tot hun beschikking krijgen hebben zij toegang tot onder andere parlementaire documenten en zowel stukken als agenda’s voor vergaderingen. In de hal van het Europees Parlement is een ICT-dienstencentrum ingericht waar parlementariërs informatie en ondersteuning kunnen krijgen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!