Avnet biedt channel partners Veeam Cloud Provider (VCP) licentieprogramma
24-11-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Avnet biedt channel partners Veeam Cloud Provider (VCP) licentieprogramma

Avnet TS, distributeur van computerproducten, -software en -diensten, breidt zijn assortiment uit met het Veeam Cloud Provider (VCP) licentieprogramma van Veeam Software, leverancier van back-up-, replicatie- en virtualisatiebeheeroplossingen voor VMware vSphere en Windows Server Hyper-V.

Door het aanbieden van Veeam VCP-oplossingen als uitbreiding op het huidige portfolio zegt Avnet in staat zijn aanbod op het gebied van storage- en virtualisatie oplossingen voor ISV’s, System Integrators, Cloud, Hosting &Service Providers en Corporate VAR’s te versterken.

Het Veeam Cloud Provider (VCP) programma maakt een flinke groei door, het programma heeft in Q3 2014 voor een omzetstijging van 159 procent gezorgd ten opzichte van Q3 in 2013. Het programma heeft daarnaast de mijlpaal van mer dan 6000 partners behaald.

Als onderdeel van haar belofte om cloud gebaseerde beschikbaarheid te bieden, kondigde Veeam onlangs de Veeam Cloud Provider (VCP)-partners aan die ondersteuning bieden voor cloud back-up met Veeam Cloud Connect. Hiermee hoeven klanten niet langer een kostbare off-premises infrastructuur te implementeren. Veeam Cloud Connect biedt volgens Avnet Veeam-klanten een volledig geïntegreerde, veilige en efficiënte manier om back-ups naar een offsite back-up repository te verplaatsen, die beheerd wordt door een zelfgekozen service provider. Hierdoor zijn investeringen in een eigen offsite-infrastructuur niet nodig. De service providers wordt een eenvoudig platform geboden om snelle en veilige back-ups naar de cloud te bieden aan ruim 111.500 Veeam-klanten wereldwijd. Veeam Cloud Connect is zó eenvoudig op te zetten dat elke Veeam ProPartner een service provider kan worden en binnen tien minuten offsite back-updiensten aan zijn klanten kan aanbieden door gebruik te maken van de cloud-infrastructuur van de service provider of van VMware vCloud Air of Microsoft Azure, aldus Avnet.

Service Provider die meer willen weten over Veeam Availability Suite v8 kunnen de VCP Briefing video bekijken over Veeam Availability Suite v8.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud