Witold Kepinski - 25 november 2014

Fortinet voegt zich bij de Equinix Cloud Exchange

Fortinet, leverancier op het gebied van high-performance netwerkbeveiliging, kondigt aan dat het een alliantie is aangegaan met Equinix. Fortinet voegt zich bij de Equinix Cloud Exchange om grote organisaties en dienstverleners te voorzien van zijn FortiGate firewalls ter bescherming van softwaregedefinieerde netwerken (Software Defined Networking, SDN) en gevirtualiseerde netwerkfuncties (Network Function Virtualization, NFV.

De Equinix Cloud Exchange is een oplossing voor interconnectie en creëert een koppeling voor directe toegang tot meerdere clouds en netwerken binnen Equinix IBX datacentra. De Equinix Cloud Exchange brengt clouddienstverleners samen met bedrijven en maakt private, hoog presenterende verbindingen mogelijk. Zodoende krijgen cloudgebruikers directe toegang tot de diensten die zij nodig hebben om hybride cloudoplossingen te bouwen.

Theo Schutte (foto), country manager Fortinet Nederland: "Cloudtoepassingen maken bij steeds meer bedrijven in de grootzakelijke markt deel uit van de IT-infrastructuur. Hierdoor komen vertrouwelijke en gevoelige bedrijfsgegevens in de cloud terecht. Dat heeft ingrijpende gevolgen voor het ontwerp en het gebruik van de netwerkbeveiliging. De bewezen, hoogwaardige beveiligingsoplossingen van Fortinet maken binnen de Cloud Exchange een robuuste gevirtualiseerde beveiligingsinfrastructuur mogelijk, zonder concessies aan de prestaties.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!