Witold Kepinski - 26 november 2014

BCC neemt elektronicawinkelketens Harense Smid en It's Electronics (HiM Retail) over

BCC neemt elektronicawinkelketens Harense Smid en It's Electronics (HiM Retail) over. 18 winkels blijven open en krijgen het BCC logo. 23 andere winkels gaan per 1 februari dicht omdat ze te klein zijn of omdat er al een BCC winkel in de buurt is.

“Deze acquisitie zal onze aanwezigheid in Zuid-Nederland versterken en kent nauwelijks tot geen overlap met onze bestaande winkels”, aldus Pascal Maire, algemeen directeur van BCC. “Marktconcentratie aan zowel de detailhandel- als leverancierskant geeft ons de mogelijkheid om een van de toonaangevende marktspelers te worden. BCC is een vertrouwd merk, gekend door kwaliteitswinkels, gemotiveerd en goed opgeleid personeel, uitstekende service en lage prijzen. In combinatie met onze snelgroeiende webshop-activiteiten blijft onze overtuiging dat we fysieke winkels dicht bij de consument moeten hebben.” De voorgenomen overname is inmiddels ter advies voorgelegd aan de ondernemingsraden van BCC en HiM Retail en wordt naar verwachting afgerond op 1 februari 2015.

Garanties en reparaties HiM Retail gekochte producten
Over garanties hoeft de consument zich geen zorgen te maken. De garanties die voortkomen uit de aankopen die in het verleden zijn gedaan bij een formule van de HiM groep (Harense Smid, Mikro Elektro) worden afgehandeld door de HiM groep. Dit betekent dat in ieder geval tot 1 februari de reparaties kunnen worden aangeboden aan HiM retail. Na 1 februari kan de klant terecht bij de winkels die door BCC worden overgenomen. BCC zal de reparaties doorsturen aan de HiM groep.

Harense Smid werd in juli 2013 failliet verklaard en startte daarna door als HiM Retail. Mikro-Electro, eigenaar van It’s Electronics en Mikro-Electro, heeft toen samen met de voormalige aandeelhouder van de Harense Smid de doorstart gerealiseerd.

Jan Hoogstrate is algemeen directeur is van HiM Retail (Harense Smid, It's Electronics, Mikro-Electro).

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!