Jos van der Deijl: ‘HDS vormt één team met zijn partners’
28-11-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Jos van der Deijl: ‘HDS vormt één team met zijn partners’

Jos van der Deijl is inmiddels alweer een jaar werkzaam als Manager Sales & Channel bij Hitachi Data Systems Nederland (HDS) en is tevens lid van het Management Team van HDS. Volgens Van der Deijl is er het afgelopen jaar veel bereikt, bijvoorbeeld met het aantrekken van nieuwe accounts en channel-partners waarbij meer nadruk ligt op consultancy selling en het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van zowel bestaande als nieuwe klanten. Daarbij werkt HDS onder andere nauw samen met IT-distributeurs Arrow en Avnet. “Partners zijn onze gateway naar nieuwe klanten”, zegt Van der Deijl.

Volgens Van der Deijl opereren HDS en zijn partners als één team. “Met onze partnerstrategie willen we ons aan de klant presenteren als één verkoopteam, met een heldere, businessgerichte propositie. De sleutel tot het succes zit in onze technologie en onze oplossingen die zowel partners als klanten helpen om succesvoller te zijn. Die partners zijn het belangrijkste contactpunt voor de klant en wij ondersteunen ze daarbij met een uitgebreid partnerprogramma en met kennis vanuit Hitachi Consultancy. Zo wordt de rol van de partners groter en krijgen ze voor onze gezamenlijke klanten een hogere status.”

Business Defined IT

HDS zet vol in op het thema ‘Business Defined IT’, waarbij de zakelijke behoeften bepalend zijn voor de inrichting van de IT-infrastructuur. Het doel is om er voor te zorgen dat IT een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan het bedrijfsresultaat. Daarvoor moet IT beter gaan inspelen op wat de business en de gebruikers nodig hebben. Ook daarbij is volgens Van der Deijl een centrale rol weggelegd voor de partners: “De partners moeten hierover het gesprek aangaan met zowel het management als met de IT-afdeling van klanten, om de behoeften en mogelijkheden goed in kaart te brengen. IT moet beter afgestemd worden op de zakelijke processen en snelle innovatie mogelijk maken. Infrastructuren die continu beschikbaar, flexibel en schaalbaar zijn, zijn daarvoor de sleutel. Het is de gezamenlijke taak van HDS en onze partners om die boodschap goed over te brengen en duidelijk te maken welke voordelen een Business Defined IT-aanpak biedt”, zegt Van der Deijl.

Partners kunnen klanten ook oplossingen van andere HDS-technologiepartners verkopen, zoals SAP HANA, Symantec of Commvault. Zo heeft HDS begin 2014 een overeenkomst gesloten met Symantec voor het leveren van de backupsoftware Symantec NetBackup Enterprise en de archiveringsoftware Enterprise Vault. Deze oplossingen voor databescherming en -herstel op basis van datamanagement kunnen door Hitachi TrueNorth Partners worden geleverd. De Hitachi Data Protection Suite, waar CommVault-software onderdeel van is, integreert met Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) en Unified Storage VM-systemen. Partners kunnen hiermee de storage-efficiency en automatisering van databackup en -recovery voor applicaties, bestandssystemen en hypervisor-platforms verbeteren. Dankzij een wereldwijde OEM-overeenkomst voor SAP HANA kunnen HDS en zijn partners ook complete Enterprise Data Center-oplossingen voor SAP NetWeaver Business Warehouse op basis van SAP HANA leveren bieden. “Dit is de eerste OEM-overeenkomst voor SAP NetWeaver op SAP HANA. Dankzij deze nauwere integratie kunnen klanten volledig geïntegreerde datacenteroplossingen, compleet met gevalideerde software en beheerde services, van HDS afnemen”, aldus Van der Deijl.

Volledig geïntegreerde datacenterinfrastructuur

HDS biedt met zijn technologie - in combinatie met die van andere IT-leveranciers - een brede reeks high-end en midrange opslagoplossingen met geavanceerde enterprisefunctionaliteit. “Met ons Unified Compute Platform (HCP) hebben we een high-end converged datacenteroplossing, die volledig gecertificeerd is voor tal van toepassingen. Deze oplossing zetten we samen met onze partners in de markt voor verschillende industriesectoren, zoals financiële instellingen, de transportsector, de overheid, etc. Deze focus op het hogere segment van de markt betekent dat we ook aan onze partners vragen om een stap omhoog te maken”, vervolgt Van der Deijl. “Het aantrekkelijke van onze converged oplossing is dat het organisaties een duidelijk lagere TCO biedt, bijvoorbeeld door een sterk vereenvoudigd beheer van het datacenter, meer flexibiliteit en hogere prestaties. De kracht van HDS is dat we klanten één volledig geïntegreerde infrastructuur platform bieden voor al hun bedrijfskritische taken, volledig gefocust op de behoeften van de business. En dat vindt duidelijk weerklank in de markt. Wij merken dat als een organisatie eenmaal voor HDS kiest, ze daarna niet meer weg willen.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters