EMC VMAX3 storage array geschikt voor bedrijfsapplicaties en cloud tiering
28-11-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

EMC VMAX3 storage array geschikt voor bedrijfsapplicaties en cloud tiering

EMC heef dit jaar zijn VMAX storage array vernieuwd met nieuwe software en een storage hypervisor dat ‘non-storage’ applicaties kan draaien. Het nieuwe EMC VMAX3 platform beschikt over alle componenten die men mag verwachten van een hyper converged systeem, aldus de leverancier.

De VMAX3 beschikt volgens EMC over voldoende cpu-kracht, input/outputpoorten, memory en opslag capaciteit. De nieuwe VMAX3 biedt ook cloud storage koppelingen dankzij de overname van TwinStrata, specialist cloud gateway en block storage. TwinStrata levert de CloudArray cloud storage gateway technologie.

Basis van een hybride cloud

Met behulp van TwinStrata maakt EMC zich sterk nu ook de 'public' cloud als een bijkomende laag, een bijkomende tier in het opslaggebeuren, aan te bieden. De TwinStrata cloud array tiering technologie wordt gecombineerd met de VMAX3 Family aan die de bestaande VMAX-oplossing verandert van data-opslag naar een enterprise data service-platform. Dit zorgt volgens EMC voor een groot verschil in wat er tot nog toe mogelijk was met enterprise storage, dankzij nieuwe niveaus van ‘cloud-like’ flexibiliteit, efficiëntie en controle in het datacenter. Het VMAX3 enterprise data service-platform stelt klanten in staat weer controle te hebben over waar bepaalde workloads het beste kunnen draaien; in het datacenter of in de public cloud. VMAX3 vormt de basis van een hybride cloud, voor IT-omgevingen die Storage-as-a-Service moeten leveren, aldus EMC.

Dynamic Virtual Matrix architectuur

De nieuwe EMC VMAX3 heeft een nieuwe besturingssysteem dat applicaties, bijvoorbeeld gevirtualiseerd met VMware, in de storage omgeving laat draaien in plaats van een server. VMAX3 kan met Dynamic Virtual Matrix architectuur worden uitgerust tot 384 Intel Ivy Bridge processor cores ter ondersteuning van front-end en back-end applicaties, zoals datawarehousing. Daardoor zegt EMC met de VMAX3 een high-end hyper-converged infrastructuur te kunnen bieden voor tiering van data en workloads. Veel taken neemt de storage array over, waardoor klanten minder high-end servers hoeven aan te schaffen.

De Dynamic Virtual Matrix architectuur werkt ook met de nieuwe EMC Hypermax converged storage hypervisor platform en OS die het datacenter meer open maakt voor connectie met de cloud, mobiele data en applicatie diensten die binnen de VMAX3 array werken. EMC Hypermax ondersteunt Linux hypervisor vm’s voor storage en informatie-manager.

EMC introduceert tot slot EMC ProtectPoint, een nieuwe data protectie applicatie dat data van VMAX direct (on-premise) opslaat op de EMC Data Domain backup appliance zonder gebruik maken van een server.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Cloud