Witold Kepinski - 02 december 2014

Resellers van TERRA computers moeten zelf afdracht Stichting de Thuiskopie regelen

Resellers van TERRA computers moeten vanaf 1 janauri 2015 zelf de afdracht aan Stichting de Thuiskopie regelen, zo meldt een reseller aan Dutchitchannel.nl. Wortmann AG zal vanaf 1 januari 2015 deze afdracht niet meer voor haar rekening nemen.

Stichting de Thuiskopie is de organisatie die op grond van artikel 16d van de Auteurswet belast is met de inning en de verdeling van de thuiskopievergoeding. Op grond van artikel 16c lid 2 e.v. van de Auteurswet moeten de fabrikanten en importeurs van vergoedingsplichtige voorwerpen opgave doen van en thuiskopievergoeding afdragen over het aantal door hun gefabriceerde (zoals bijvoorbeeld een op maat gebouwde PC) en/of geïmporteerde vergoedingsplichtige voorwerpen aan Stichting de Thuiskopie. 

Het Duitse Wortmann AG heeft tot voor kort resellers vrijgesteld van de afdracht van de thuiskopievergoeding met betrekking tot de vergoedingsplichtige voorwerpen die resellers hebben ingekocht. Wortmann AG zal vanaf 1 januari 2015 deze afdracht niet meer voor haar rekening nemen. Dit betekent dus dat de reseller vanaf dat moment zelf de thuiskopievergoeding dient af te dragen over de door zijn of haar geïmporteerde vergoedingsplichtige voorwerpen van het merk TERRA.

De reseller is gevraagd binnen 30 dagen opgave te doen van de door zijn bedrijf vanaf 1 januari 2013 tot en met heden gefabriceerde en/of geïmporteerde vergoedingsplichtige voorwerpen (met uitzondering van TERRA producten) onder medezending van de relevante in- en verkoopfacturen.

Verder wordt de reseler verzocht vanaf 1 januari 2015 uiterlijk op het moment van import opgave te doen van de door zijn bedrijf geïmporteerde vergoedingsplichtige voorwerpen van het merk TERRA onder medezending van de relevante inkoopfacturen, aldus  Stichting de Thuiskopie.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!