KPN slankt zakelijke divisie af
02-12-2014 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

KPN slankt zakelijke divisie af

KPN gaat in haar zakelijke tak opnieuw banen schrappen. Het is niet bekend hoeveel banen er precies gaan verdwijnen, maar de reorganisatie komt bovenop de 500 banen waarvan al langer bekend is dat zij verdwijnen.

Dit meldt RTL Z. De zakelijke divisie van KPN brengt al jaren minder geld binnen, waardoor bezuinigd moet worden. De zakelijke markt is door de crisis gekrompen, waar ook KPN last van heeft. Het bedrijf levert onder andere werkplekken aan bedrijven. Doordat minder mensen aan het werk zijn levert het bedrijf ook minder van dit soort werkplekken. De krimpende markt zorgt er daarnaast voor dat KPN meer geld kwijt is voor het binnenhalen van nieuwe klanten.

Daarnaast werken UPC en Ziggo op dit moment aan een overname, waardoor de partijen een landelijk dekkend telecomnetwerk tot hun beschikking krijgen. KPN was voorheen de enige partij die in deze positie verkeerde. Dit zet de zakelijke divisie van KPN verder onder druk, terwijl deze goed is voor ongeveer een derde van de totale omzet.

Terug naar nieuws overzicht