Wouter Hoeffnagel - 03 december 2014

Stichting govroam gaat publieke sector veilige WiFi-verbindingen leveren

Het gebruik van openbare WiFi-netwerken is niet veilig. In het onderwijs wordt daarom gebruik gemaakt van eduroam, een standaard die is ontwikkeld door SURFnet om onderwijsinstellingen te voorzien van veilige WiFi-verbindingen. Stichting government roaming (govroam) komt met een alternatief gericht op de publieke sector.

govroam biedt ambtenaren veilige toegang tot internet, ongeacht hun locatie. Gebruikers kunnen zowel binnen de eigen organisatie als binnen andere overheidsorganisaties gebruik maken van govroam. Dit is mogelijk door de WiFi-netwerken van overheidsinstellingen onderling te koppelen. SURFnet, initiatiefnemer van eduroam, werkt actief mee aan de ontwikkeling van govroam.

De stichting govroam wordt verantwoordelijk voor het beheer van de infrastructuur achter het govroam netwerk, het aansluiten van overheidsinstellingen en het voorlichten van medewerkers. Daarnaast moet de stichting ook een brug gaan slaan naar vergelijkbare initiatieven in het buitenland. De stichting is opgericht door een nauwe samenwerking tussen tussen de publieke, de private en de onderwijssector.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!