Witold Kepinski - 03 december 2014

Oracle introduceert ZFS Storage ZS4-4

Oracle introduceert ZFS Storage ZS4-4 die voorzien is met het nieuwe Oracle ZFS Storage OS8.3. De storage oplossing biedt volgens Oracle nieuwe mogelijkheden voor Oracle Database 12c-omgevingen die alleen beschikbaar zijn met Oracle-storage.

Oracle ZFS Storage ZS4-4 biedt inzicht op pluggable database-niveau in duizenden containers binnen de organisatie met analytics voor het vereenvoudigen en versnellen van de storageperformance-tuning en storage-troubleshooting in Oracle Database 12c en Oracle Multitenant-omgevingen, aldus de leverancier.

Klanten stellen database-gerelateerde storage-issues in minder stappen vast met Oracle ZFS Storage ZS4-4 dankzij de exclusieve co-engineering met Oracle Database 12c, Oracle ZFS Storage Appliance analytics en het nieuwe Oracle Intelligent Storage Protocol 1.1.

Oracle ZFS Storage ZS4-4 verwerkt grote hoeveelheden data met in-memory snelheden, waardoor er sprake is van een verdubbeling van de prestaties ten opzichte van zijn voorganger met meer dan 30 GB/sec doorvoer en vijftig procent meer dynamic random access memory (DRAM) en CPU-cores. ZFS Storage ZS4-4 heeft meer DRAM dan de meeste NAS-systemen aan flash hebben, zo beweert Oracle.

Oracle ZFS Storage ZS4-4 is ontwikkeld op basis van de enige in-memory, DRAM-gebaseerde Hybrid Storage Pool-architectuur en het superieure multi-threaded symmetric multiprocessing besturingssysteem (SMP) dat profiteert van alle 120 parallelle cores en 3 TB DRAM per cluster. Met tot negentig procent aan systeem-I/O vanuit het geheugen kunnen klanten applicatieprestaties versnellen.

Oracle ZFS Storage-appliances omvatten Advanced Encryption Standard (AES) 256-bit data-at-rest encryptie op project-, share- of LUN-niveau met de mogelijkheid om versleutelde en niet-versleutelde volumes in één systeem te combineren. Bedrijfsbreed en lokaal encryptie-keymanagement biedt klanten hoge beveiligingsniveaus terwijl ze hun compliance beheren, aldus de leverancier. Oracle ZFS Storage-appliances ondersteunen ook Hybrid Columnar Compression (HCC) en automatische data-optimalisatie met HCC voor Oracle Database 12c. 

WK

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!