Witold Kepinski - 05 december 2014

Microsoft partners kunnen goede zaken doen met Windows 10

Microsoft partners kunnen goede zaken doen met Windows 10, aldus ceo Satya Nadella. Hij zei dit tijdens een meeting met 400 aandeelhouders. Zijn uitspraken zijn opgetekend door Seeking Alpha.

Microsoft Windows 10 biedt een nieuwe generatie aan kansen, zoals in combinatie met Internet of Things die niet eens een scherm hebben, maar ook hele grote van 90 inch. Mensen kunnen met Windows 10 werken, spelen en verbinden aldus de ceo. Windows 10 speelt een belangrijke rol in de 'mobile-first, cloud-first' strategie waarbij volop wordt ingezet op cloudproducten zoals Office 365 en Azure.

Jesse Jackson

Tijdens de meeting was ook de Democraat en zwarte mensenrechtenactivist Jesse Jackson aanwezig die Microsoft verzocht om voor meer diversiteit, zoals meer vrouwen en minderheden, in het topmanagement te zorgen. Van de twintig techbedrijven die zijn Rainbow Push Coalition group onderzocht hebben elf uitsluitend blanken (witte boorden) in de top zitten. Van alle doorgelichte 189 topmanagers waren er drie zwart, eentje was een latino, 153 waren blanke mannen en 36 waren vrouw. Jackson pleit voor een Equal Employment Opportunities Report (EEO). Nadella zei dat diversiteit hoog op de agenda staat en dat er jaarlijks EEO informatie wordt gegeven.

WK

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!