NETGEAR ReadyRECOVER biedt volledige back-up voor het MKB
05-12-2014 | door: Witold Kepinski

NETGEAR ReadyRECOVER biedt volledige back-up voor het MKB

ReadyRECOVER, de nieuwe back-up en restore oplossing voor het ReadyDATA opslagsysteem van NETGEAR, is een absolute uitkomst voor het MKB. Met die overtuiging brengen Arend Karssies en Eric Lindeman het volgens hen 'unieke' product naar het kanaal. “Onze data resellers lopen ermee weg”, vertelt Karssies. “Met ReadyRECOVER zijn wij de eerste technologieleverancier die ‘incrementele snapshots’ laat presteren als een volledige back-up.”

Met ReadyRECOVER kunnen bestanden, mappen, databases en zelfs volledige systemen snel en betrouwbaar worden hersteld. “Voor het MKB is zo'n oplossing voor databescherming ideaal”, weet country manager CBU Benelux Arend Karssies. “De oplossing is super betrouwbaar en goed betaalbaar met een gemiddeld MKB-budget. Natuurlijk, er zijn meer dan honderdduizend andere back-up oplossingen en 'integratiesamenwerkingen' tussen heel veel verschillende hardware en software vendoren. Maar wat dit uniek maakt: elke vijftien minuten een volledige back-up van servers, desktops, laptops, waar een agent ook maar op draait.”

Alleen incrementals

De truc is dat de software van ReadyRECOVER eenmalig een volledige back-up schrijft, en daarna alleen maar de incrementals. “Maar die incrementals zijn net zo betrouwbaar als een volledige back-up”, legt Karssies uit. “Dat is mogelijk dankzij de kracht van ons file system op ReadyDATA en de checks die gedaan worden op de achtergrond in de software integratie.” ReadyRECOVER maakt daardoor een uitstekende back-up, met een minimale impact op de resources van een bedrijf. “Het is genoeg om één keer een back-up te maken”, verduidelijkt Eric Lindeman, technisch specialist en beta tester bij NETGEAR. “Daardoor is de footprint op je storage en ook de belasting van je netwerk minimaal. Je hoeft iedere keer alleen maar een paar bitjes van snapshots over te drukken. Je krijgt een complete back-up van je data, zonder om de zoveel tijd een complete back-up van het volledige systeem te hoeven maken.”

Het systeem maakt een incrementele back-up, maar gebruikt die als een volledige back-up. Karssies: “Zo wordt de back-up ook gezien. Maar omdat de back-up incrementeel is, kun je hem veel sneller verplaatsen, naar het internet of een lokaal netwerk, dat maakt niet uit. Je back-up window wordt daardoor korter. Je kan een volledige image restoren.” Lindeman: “Je slaat een back-up iedere keer op als een virtual image. Heb je een virtualisatie draaien, dan is het mogelijk om de server waarvan je een back-up hebt gemaakt gelijk aan te roepen. Binnen een paar minuten heb je weer een volledig draaiende oplossing, die hooguit een kwartier achterloopt.”

Pure MKB-oplossing

ReadyRECOVER is een pure MKB-oplossing, die optimaal werkt in combinatie met ReadyDATA. De oplossing is geschikt voor MKB-klanten die het duurdere StorageCraft niet kunnen betalen. Karssies: “Bij StorageCraft moet je normaal gesproken een heel stuk managementsoftware kopen om je back-ups te verdichten naar één back-up. Maar in de samenwerking tussen ReadyRECOVER en ReadyDATA zit zoveel intelligentie, dat je met een minimale inzet van zowel capaciteit als performance het maximale eruit haalt, tot aan een volledig herstel van je virtuele of fysieke omgeving. Dat is de kracht van ReadyRECOVER: zowel virtueel als fysiek. We hebben bovendien en speciale agent voor de back-up van data die worden aangemaakt door Exchange, die is los verkrijgbaar. Daarmee kun je items herstellen op e-mail niveau.”

De licenties voor het nieuwe product, ReadyRECOVER in combinatie met ReadyDATA, zijn sinds het vierde kwartaal te koop. NETGEAR heeft de oplossing al volledig geïntegreerd in zijn storage en sales trainingen. “We hebben het 'gepitcht' bij tien resellers en die lopen er allemaal mee weg”, vertelt Karssies. “Ze zien dat de positionering aanvullend is. Werkomgevingen in het MKB met zes tot acht machines en een of twee servers, daarvoor is dit een heel mooie oplossing. Resellers zouden dit trouwens ook nog als een dienst kunnen aanbieden, als Back-up as a Service (BAAS). Bij NETGEAR Sales kunnen resellers een demo aanvragen, en er staat een demo online.”

Terug naar nieuws overzicht