Witold Kepinski - 08 december 2014

Huawei en Red Hat introduceren OpenStack-gebaseerde cloud-oplossingen

De Chinese netwerkleverancier Huawei en Red Hat, speler op gebied van opensourceoplossingen, kondigen een nieuwe wereldwijde samenwerking aan om op OpenStack-gebaseerde cloud-deployments mogelijk te maken.

Door hun gezamenlijke werkzaamheden uit te breiden, willen Huawei en Red Hat hun samenwerking rondom OpenStack voor Network Functions Virtualization (NFV) versnellen, een nieuwe netwerkfunctionaliteit voor Communication Service Providers (CSP’s). CSP’s kunnen zo optimaal geholpen worden bij het implementeren van cloud computing met een carrier-grade OpenStack-oplossing. Beide bedrijven willen Red Hat Enterprise Linux OpenStack Platform en Huawei’s FusionSphere Cloud OS op managementlaag integreren, om zo een uniforme, open, flexibele en productieklare cloud-oplossing te bieden om de NFV-evolutie van telecombedrijven te ondersteunen. Met hun samenwerking zijn Huawei en Red Hat van plan om hun upstream-contributies, engineering, product en go-to-market inspanningen op één lijn te brengen, om daarmee de adoptie van OpenStack voor NFV-implementaties door CSP’s te bevorderen.

Huawei en Red Hat werken samen om NFV-features naar de OpenStack-community te brengen. Deze zijn nodig voor CSP cloud-implementaties, en dienen tevens als basis voor schaalbare Infrastructure-as-a-Service (IaaS) oplossingen. Huawei en Red Hat zijn ook van plan te werken aan de certificering van hun gezamenlijke oplossingen, om CSP’s zo het vertrouwen te geven dat de oplossingen consistente prestaties en mogelijkheden zullen bieden, aldus de twee leveranciers.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!