Witold Kepinski - 06 december 2014

Ciena introduceert Agility Matrix softwareplatform voor het aanbieden van virtuele diensten

Netwerkleverancier Ciena introduceert een softwareoplossing die Managed Services Providers (MSP’s) ondersteunt met het opzetten van een nieuw verdienmodel voor de uitbreiding van netwerkdiensten en de functionaliteit van appliances op basis van een eenvoudige webinterface en een op verbruik gebaseerd facturatiemodel.

Ciena combineert het managed service-model met de trend van virtualisatie binnen Agility Matrix, zijn nieuwe softwareplatform voor het aanbieden van virtuele diensten. Het platform moderniseert de aanschaf, distributie, het gebruik en de betaling voor virtualized network functions (VNF’s). Dit stelt bedrijven in staat om de prestaties van al hun bedrijfsapplicaties en cloud-toepassingen drastisch te verbeteren en hun gedistribueerde netwerken effectiever te beheren, zo beweert Ciena.

Virtuele netwerkinterface

De nieuwe Agility Matrix-software van Ciena omvat onder meer VNF Market, een open online marktplaats die toegang biedt tot een diverse reeks van VNF’s van externe leveranciers, en de beheer- en orchestration omgeving Director. Gebruikers krijgen toegang tot een virtuele netwerkinterface waar ze net als in een webwinkel items naar hun winkelwagen kunnen verslepen om toegang te krijgen tot nieuwe netwerkdiensten zoals encryptie, firewalls, en VPN’s. Deze managed services kunnen snel in gebruik worden genomen in plaats van dagen of zelfs weken. Ciena is momenteel bezig met de uitbreiding van het aanbod van de VNF Market en werkt hiervoor samen met leveranciers van virtuele appliances zoals BlackRidge Technology, Brocade, Certes Networks, Silver Peak en Spirent Communications.

Ciena Agility

Ciena maakt ook bekend dat het de nieuwe bedrijfsdivisie Ciena Agility heeft opgericht. Dit bedrijfsonderdeel levert oplossingen die snelheid, innovatie en zakelijke waarde brengen naar het hele wide area network (WAN). De medewerkers van Ciena Agility houden zich onder meer bezig met softwareontwikkeling, het productbeheer, productmarketing, service en ondersteuning en business development. De divisie is zelfstandig verantwoordelijk voor de levering van oplossingen voor netwerkbeheer en applicatiesoftware waarmee providers hun klanten een werkelijke on demand gebruikservaring kunnen bieden. Ciena Agility wordt geleid door Kevin Sheehan, die de functie van vicepresident en general manager vervult. Producten van de nieuwe divisie zijn onder meer de SDN Multilayer WAN Controller en gerelateerde applicaties, V-WAN en de vandaag geïntroduceerde oplossing Agility Matrix, met inbegrip van VNF Market en Director. Ciena Agility is daarnaast bezig met de ontwikkeling van nieuwe SDN- en NFV-oplossingen.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!