Witold Kepinski - 07 december 2014

Cisco start rechtszaak tegen Arista over mogelijke patentschending

Netwerkleverancier Cisco start een rechtszaak tegen concurrent Arista Networks over mogelijke patentschending en het kopiëren van intellectueel eigendom van Cisco.

Cisco stelt dat Arista 14 Cisco patenten heeft geschonden, waarvan sommige waren gebaseerd op werk van Arista-oprichters Andreas Bechtolsheim en David Cheriton toen ze nog bij Cisco werkten. De twee IT-ondernemers en miljardairs (rijk geworden dankzij investeringen in Google) verkochten Granite Systems aan Cisco in 1996. 

Cisco gaat waarschijnlijk ook een schadevergoeding eisen, zegt Mark Chandler, jurist van Cisco in een blog. Arista, dat inmiddels tien jaar bestaat, is teleurgesteld in de stappen van Cisco.

Het gaat goed met Arista dat onder leiding staat van ceo Ayshree Ullal, een Cisco-veteraan. In 2013 groeide de omzet met 87 procent naar 361,2 miljoen dollar. De nettowinst steeg van 21,3 naar 42,5 miljoen dollar. Het afgelopen derde kwartaal werden wederom groeicijfers geboekt. In 2015 hoopt het bedrijf met 33 procent te groeien naar een omzet van 765 miljoen dollar, aldus Seeking Alpha. De marketcap van Arista wordt geschat op 3,7 miljard dollar. Klanten zijn service providers en grote webbedrijven zoals Facebook en Google.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!