Witold Kepinski - 08 december 2014

Codi International besteedt ICT-infrastructuur uit aan Cegeka

Codi International, producent van wet wipes (natte doekjes) voor alle denkbare toepassingen, besteedt zijn volledige ICT-infrastructuur uit aan Cegeka. De transitie van de huidige omgeving naar het datacenter van Cegeka in Veenendaal zal naar verwachting op 1 februari 2015 zijn voltooid.

Codi behoort tot de top 5 producenten van wet wipes in Europa en produceert voor grote merken van derden, voor huismerken van supermarkten en voor eigen merken. Het bedrijf is continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden binnen de zeer dynamische markt en werkt voortdurend aan innovaties op het gebied van wet wipes.

Een belangrijke reden voor Codi om de gehele IT uit te besteden is dat het voor het bedrijf geen kernactiviteit is. De concurrentie op de markt voor wet wipes is erg groot. Codi moet daarom zeer kostenbewust opereren en wil zich graag volledig concentreren op de kernactiviteiten om sneller te kunnen inspelen op marktontwikkelingen. Door de gehele ICT bij Cegeka onder te brengen, krijgt het bedrijf hiervoor nu alle ruimte. Verder is gebleken dat het voor Codi steeds moeilijker wordt om zelf de juiste IT-kennis in huis te halen en te houden. Ook dat heeft meegespeeld bij de beslissing om uit te besteden.

Codi is al geruime tijd klant van Cegeka. De relatie is drie jaar geleden begonnen met het verzorgen van de ICT-support door Cegeka. Het bedrijf is tevreden over deze samenwerking en vindt het bovendien praktisch dat Cegeka net als Codi in Veenendaal is gevestigd.

Gebaseerd op de goede relatie tussen beide bedrijven heeft Codi besloten om de gehele ICT, inclusief alle servers en telefonie, uit te besteden aan Cegeka. De gehele IT-omgeving wordt nu verplaatst naar Cegeka’s datacenter in Veenendaal. Vanuit het datacenter worden dan centraal werkplekken aangeboden (in totaal 130 werkplekken).

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!