Witold Kepinski - 09 december 2014

Accenture introduceert Hybrid Cloud Solution for Microsoft Azure hybride-cloud-platform

Accenture en Microsoft breiden hun langdurige strategische alliantie uit met de lancering van de Accenture Hybrid Cloud Solution for Microsoft Azure hybride-cloud-platform.

Beide bedrijven zorgen samen met Avanade voor de financiering en engineering van het nieuwe platform dat voorziet in nieuwe hybride-cloud-technologieën. Deze hybride-cloud-technologieën helpen bedrijven bij het ontwikkelen en beheren van een bedrijfsbrede cloud-infrastructuur en -applicaties zo meldt Pierre Nanterme, bestuursvoorzitter en CEO van Accenture. "Nu IT-afdelingen elke dag voor nieuwe uitdagingen staan, moeten organisaties hun infrastructuur, software, data en bedrijfsvoering slim koppelen, zodat ze flexibele en intelligente digitale ondernemingen worden."

De oplossing past in de ‘mobile-first, cloud-first’ strategie van Microsoft, aldus Satya Nadella, CEO van Microsoft. “De Microsoft-cloud gecombineerd met de branchekennis en implementatie-expertise van Accenture, versnelt de cloud-adoptie bij klanten en levert nieuwe voordelen, waaronder nieuwe applicaties, datagedreven inzichten en hogere productiviteit.”

Internet of Things

De oplossing wordt al getest in een pilot bij het internationale mijnbedrijf Freeport-McMoRan, waar een prototype wordt ontwikkeld van een nieuw industrieel Internet of Things-platform voor het verbeteren van mijnactiviteiten. Het platform stelt operationele supervisors in staat om situaties die directe invloed hebben op productie, in near-realtime te volgen en te analyseren, en er vervolgens naar te handelen. Op deze manier is de omzet te verhogen en kan de organisatie transformeren naar een digitaal mijnbouwbedrijf gebruikmakend van een hybride cloud, aldus Bert Odinet, CIO van Freeport-McMoRan.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!