DHPA en VOISS lanceren dashboard om cloud- en hostingproviders te vergelijken

09-12-2014 | door: Wouter Hoeffnagel

DHPA en VOISS lanceren dashboard om cloud- en hostingproviders te vergelijken

Stichting DHPA en VOISS lanceren een nieuw vergelijkingsdashboard met daarin alle grote hostingpartijen en cloudproviders in Nederland. Het dashboard vormt een benchmark voor de markt en maakt het selectieproces voor de eindgebruiker eenvoudiger.

Producten, reizen en diensten worden dagelijks online vergeleken. De feitelijke opsomming en vele reviews geven houvast in het beslissingsproces. Wanneer een bedrijf op zoek gaat naar een hostingpartij of passende cloudprovider is hij echter aangewezen op eigen onderzoek. Hier komt met het nieuwe vergelijkingsdashboard van de DHPA en VOISS verandering in. Het dashboard geeft gebruikers een opsomming van alle grote hostingpartijen en cloudproviders in Nederland. Dit maakt het voor bedrijven een stuk eenvoudiger een hoster in de buurt te vinden met de best passende service, expertise of licenties.

‘Selectieproces is niet eenvoudig’
Tijs Huetink, Partner van VOISS: “Het liefst werk je natuurlijk gedurende een lange periode samen met de best passende hostingpartij, dit maakt het selectieproces niet eenvoudig. Een goed overzicht van de markt is essentieel, wie zijn de spelers, wat doen zij goed en wat heeft mijn bedrijf daar aan. Wij bieden een duidelijk dashboard dat het eerste selectieproces dient te vereenvoudigen”.

Ruim 2000 bedrijven werden de afgelopen twee jaar doorgelicht en een deel daarvan is nu opgenomen in dit initiatief. Het dashboard dient daarmee ook als benchmark voor de Nederlandse hosting- en cloudsector. Michiel Steltman, Directeur van DHPA: “Wij kunnen met deze nieuwe dienst de Nederlandse hostingsector goed in kaart brengen. Voor onze deelnemers is dit de uitgelezen manier om zich te kunnen profileren en van elkaar te onderscheiden”.

Updates en trendrapporten
De initiatiefnemers blijven de markt actief onderzoeken en het vergelijkingsdashboard voorzien van updates met veranderingen en/of nieuwkomers. Daarnaast zal de de sector ook in kaart worden gebracht met onder andere trendrapporten. 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Hosting
Cloud