Witold Kepinski - 10 december 2014

Landelijk Parket Team Verkeer laat trajectcontrole systemen testen door SQS

Het Landelijk Parket Team Verkeer (LPTV) heeft SQS gekozen als testpartner voor vijf bestaande en zeven nieuwe trajectcontrolesystemen.

Trajectcontrolesystemen zijn technisch zeer complex. Kentekens moeten bij het begin- én eindpunt goed uitgelezen worden, de juiste snelheid moet aan het juiste voertuig worden toegekend, waarbij rekening wordt gehouden met de verschillende snelheden van verschillende voertuigcategorieën.

Hiervoor wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van data van de RDW. Een groot aantal gegevens uit verschillende bronnen moeten gecombineerd worden om tot een juiste meting te komen. De output dient vervolgens zo aangeboden te worden, dat ze verwerkt kan worden in de keten van politie en het Centraal Justitieel Incassobureau. Op alle aspecten moet het systeem minutieus geanalyseerd en getest worden, voordat ermee gehandhaafd kan worden.

LPTV zocht in de aanbesteding naar een onafhankelijke specialist die kan beoordelen of geleverde systemen voldoen aan de gestelde eisen. De raamovereenkomst, die na een aanbesteding tot stand is gekomen, loopt twee jaar met een optie tot verlenging. LPTV is een onderdeel van het Openbaar Ministerie en ressorteert onder het Ministerie van Veiligheid en Justitie. SQS heeft ruime ervaring met onder meer ontwerp- integratie-, gebruikers-, regressie-, acceptatie- en ketentesten en met de specifieke testen die voor trajectcontrolesystemen worden gevraagd zoals siteacceptancetesten.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!