Witold Kepinski - 11 december 2014

Smart-Connected Device (SCD) markt groeit in West-Europa

In het derde kwartaal van 2014 was er in West-Europa meer vraag naar smart-connected devices (SCD) zoals notebooks, smartphones en tablets. De verkoop nam met 8,6 procent toe naar 60,1 miljoen eenheden. Dit meldt onderzoeksbureau IDC.

De vraag naar pc's nam met 23,6 procent toe, met name doordat leerlingen en studenten nieuwe apparatuur kochten en er voorraden werden opgebouwd voor de feestdagen. Daarnaast zijn de prijspunten lager en producten aantrekkelijker geworden. Zo zijn low-end notebooks met Windows 8.1 Bing in trek.

De verkoop van tablets bleef vlak. De vraag naar smartphones steeg met 6,1 met name dankzij de komst van 4G netwerken van grote mobiele telecomaanbieders.

Samsung leidt de markt, maar zag de verkoop met 16,5 procent dalen naar 14,96 miljoen eenheden. Het marktaandeel zakte van 32,4 naar 24,9 procent.

Apple zag de verkoop met 10,4 procent stijgen naar 10,9 miljoen eenheden. Het marktaandeel steeg van 17,8 naar 18,1 procent. Hekkensluiters HP en Lenovo wisten flink te groeien. Bekijk het overzicht hier.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!