Allied Telesis introduceert IE200 Series Managed Industrial Ethernet Switches
11-12-2014 | door: Witold Kepinski

Allied Telesis introduceert IE200 Series Managed Industrial Ethernet Switches

Allied Telesis, wereldwijd leverancier van IP/Ethernet switches en IP Triple Play netwerken, introduceert de nieuwe IE200 Series Industrial Ethernet Switches. De IE200 Series switches zijn verkrijgbaar in een Fast Ethernet en Gigabit versie en werken prima in industriële omgevingen zoals bedrijfsterreinen, grote hallen en plekken waar veel machines staan. De IE200 Series voldoet aan de hoogste eisen van industriële applicaties zoals IP video surveillance, Intelligent Transport Systems en building management integratie voor gebruik binnen en buiten een locatie.

De Allied Telesis IE200 Series Industrial Ethernet switches zijn speciaal ontwikkeld voor het Internet Of Things, zoals het koppelen van verschillende apparaten en sensoren, die vaak buiten kantoor te vinden zijn, en die informatie doorspelen om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen. Zo wordt real-time informatie doorgeven over de staat en gebruik van faciliteiten in een gebouw. Of informatie over verkeer van voertuigen en voetgangers in de buurt. De data wordt snel verwerkt via het vaste netwerk over de AlliedTelesis IE200 Series Industrial Ethernet switches.

Power over Ethernet Plus

De Allied Telesis IE200 Series ondersteunt vrijwel alle bedrijfskritische infrastructuur applicaties en omgevingen waar een stabiel en robuust netwerkplatform nodig is. De IE200 Series is beschikbaar in een 6- of 12-poorts model, met of zonder Power over Ethernet Plus (PoE+) ondersteuning. De switches zijn uitgerust met veel nuttige functies en DIN Rail, een gestandaardiseerd type metalen rail, dat gebruikt kan worden voor het bevestigen van automatische zekeringen, draadklemmen en diverse industriële schakelapparatuur tegen de achterwand van een installatiekast.

IPv6

De firmware van de IE200 Series Industrial Ethernet switches biedt standaard IPv6 ondersteuning. Internet Protocol versie 6 (IPv6) is versie 6 van het internetprotocol voor het toewijzen van IP-adressen.Hierdoor kunnen de switches verschillende merken apparatuur en applicaties ondersteunen.De IE200 Series ondersteunen verschillende netwerktopologie toepassingen zoals VLANs, IEEE 802.1p QoS, 802.1x poort beveiliging, link aggregatie en port mirroring.

Hoge beschikbaarheid

De IE200 Series ondersteunen ook nieuwe innovaties zoals met het Allied Telesis Management Framework (AMF) en de Ethernet Protection Switched Ring (EPSRing) waardoor de netwerkbetrouwbaarheid wordt gegarandeerd met een hoge beschikbaarheid. EPSRing zorgt ervoor dat netwerkfuncties snel herstellen waarbij applicaties altijd beschikbaar zijn. AMF biedt een beheerconsolevoor het verlichten van de werkdruk bij netwerkbeheerders doordat veel beheertaken geautomatiseerd worden of waarschuwingen geven, bijvoorbeeld voor het vervangen van uitgevallen onderdelen, aanpassen van configuraties, firmware upgrades, installaties, recovery of netwerkuitbreiding. De galvanische scheiding van de IE200 Series garandeert de IT-afdeling onder alle omstandigheden een optimaal veilige verbinding.

Seiichiro Sato, Allied Telesis director of Global Product Marketing: “De IE200 Series is een uitbreiding van ons portfolio en biedt een compleet netwerk met eenvoudig beheer voor industriële omgevingen zoals IP video surveillance, intelligent transport en andere embedded applicaties die werken binnen en buiten industriële omgevingen. De Allied Telesis IE200 Series zorgt ervoor dat de kosten en complexiteit van een netwerk worden gereduceerd, onder meer dankzij de innovatieve functies zoals EPSRing en AMF.”

Terug naar nieuws overzicht