Witold Kepinski - 11 december 2014

NETGEAR belicht specificaties Aircard 785S en Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi router

NETGEAR kondigde recentelijk de Aircard 785S en Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi router aan. Volgens Arend Karssies, country manager Netgear CBU Benelux, zijn dit interessante producten voor resellers.

Karssies: “De Aircard 785S komt er aan, dit is een klein kaartje met een display erop, waar je een simcard in steekt om een mobiele hotspot te creëren voor 4G internet. De werking is beter dan die van smartphones en andere hotspots, en het apparaat gaat negen uur mee op z'n batterij. Ideaal om een gastennetwerk in de lucht te hangen, denk maar aan WiFi op een mobiele werkplek zoals een bouwkeet. Het werkt met zowel 2,4 Ghz als 5 Ghz. Het is uniek dat je met de nieuwe Aircard 4G internet kunt ontvangen. Het werkt heel stabiel, echt een heel mooi en vooral compleet mobiel routertje.”

Gastennetwerk

Enthousiast is Karssies bovendien over de nieuwe Nighthawk X4 AC2350 Smart WiFi Router, de nieuwste telg in de serie 802.11ac routers van NETGEAR. Met hoge dual-band snelheden is de router uitermate geschikt voor onder meer gamen, streamen en mobiele verbindingen. Karssies: “Er zit een enorme power in dat apparaat. Ook hier kun je kiezen uit 2,4 Ghz en 5 Ghz. Er zijn VPN-mogelijkheden, je kunt een gastennetwerk aanleggen en er zijn mogelijkheden tot bandbreedtebeheer. Het is wat ons betreft de snelste router die er is. Hij is erg geschikt voor thuis, maar ook goed te verkopen aan het MKB, denk bijvoorbeeld aan cafés met een terras waar ook gasten moeten kunnen inloggen.” Over de verkoop van het apparaat maakt Karssies zich geen zorgen. “De Nighthawks doen het überhaupt goed in de Benelux. De Nederlandse markt kent nu eenmaal veel early adapters.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!