Witold Kepinski - 12 december 2014

Cegeka beheert ICT-infrastructuur IPC met Oracle Exadata database machines

International Post Corporation (IPC) heeft een contract afgesloten met de pan-Europese IT service provider Cegeka voor het uitbesteden van zijn ICT-infrastructuur. Door gebruik te maken van de private clouddiensten van Cegeka, krijgt IPC de beschikking over een schaalbare IT-infrastructuur die de beveiliging van alle gegevens zeker stelt. Het outsourcingcontract heeft een looptijd van drie jaar en een waarde van 7,5 miljoen euro.

Cegeka zal twee Oracle Exadata database machines installeren in zijn twee gespiegelde datacenters in België. De service provider plaatst honderddertig virtuele applicatieservers in zijn sterk beveiligde private cloud. Andere diensten zijn pay-per-use opslag en back-up, service management en advies op het gebied van de IT-architectuur.

 “Een groot deel van het contract is berekend op basis van een pay-per-use-model”, zegt Zander Colaers, Cluster Infrastructure Director bij Cegeka. “We zijn een vaste prijs overeengekomen met IPC voor de onderdelen IT service management, computing power, opslag en back-up. Indien IPC meer capaciteit nodig heeft, zal Cegeka de infrastructuur en diensten aanpassen om te kunnen voorzien in die behoeften.”

IPC en Cegeka starten in maart 2015 met de migratie, om tegen augustus 2015 volledig operationeel te zijn.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!