Dell OEM Solutions introduceert ICT-oplossingen voor gebruik in maritieme en offshore-sector

17-12-2014 | door: Witold Kepinski

Dell OEM Solutions introduceert ICT-oplossingen voor gebruik in maritieme en offshore-sector

Dell OEM Solutions introduceert ICT-oplossingen die ontwikkeld zijn voor gebruik in de maritieme en offshore-sector. Het door de DNV GL gecertificeerde productaanbod omvat servers, workstations en netwerkoplossingen. Ze voldoen allemaal aan de hoge eisen van de scheepvaart- en offshore-sector met betrekking tot de omgevingstemperatuur, vochtigheidsgraad, elektromagnetische compatibiliteit en behuizingen.

Bedrijven die maritieme apparatuur aan scheepswerven leveren, maken van oudsher gebruik van ingebouwde of industriële pc’s van scheepvaartspecialisten of standaardcomputers waarvoor kostbare en uitgebreide montageopties en speciale behuizingen nodig zijn. Door de complexe toevoerketens hiervoor verlopen implementaties traag en betalen klanten onnodige installatiekosten.

De maritieme producten van Dell OEM Solutions zijn geschikt voor gebruik op alle typen schepen. Het portfolio bestaat uit de Dell PowerEdge R720t-server, Dell OptiPlex XE2-pc en de netwerkswitch Dell N3024. De servers zijn uitgerust met de zuinige Intel Xeon-processor E5-2600, die zorgt voor een optimale combinatie van prestatievermogen, ingebouwde mogelijkheden en kostenefficiëntie. De pc’s bevatten Intel Core i5-4570S-processors die met hun snelle reactievermogen de productiviteit een boost geven. Alle producten zijn uitgebreid getest op overeenstemming met de regelgeving binnen de maritieme en offshore-sector en hebben een typegoedkeuringscertificaat ontvangen van DNV GL,’s werelds grootste instituut voor scheepsclassificatie.

Dell OEM Solutions levert meer producten die aan boord gebruikt kunnen worden. Het bedrijf maakt robuuste en industriële systemen met een lange levensduur die geschikt zijn voor omgevingen waar standaard ICT-systemen niet voldoen. Dell OEM Global Service & Maintenance biedt klanten snelle service en ondersteuning in verschillende wereldhavens, zodat hun schepen nauwelijks stil komen te liggen. Klanten profiteren daarnaast van een snellere toevoerketen, lagere kosten en een kortere time-to-market, aldus Ståle Sneen, principal engineer Control Systems bij DNV GL: “Dell wint snel aan terrein binnen de maritieme sector en zorgt ervoor dat zijn producten voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid, kwaliteit en efficiëntie”, zegt  De certificering door DNV GL vormt het bewijs dat de producten en componenten van Dell OEM Solutions geschikt zijn voor gebruik aan boord van schepen binnen een gespecificeerde reeks van omgevingscondities."

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware