Witold Kepinski - 19 december 2014

Axis levert camera voor city surveillance-toepassingen

Axis Communications, speler op het gebied van netwerkvideo, introduceert een nieuwe, vaste netwerkcamera met een beeldsensor van een halve inch (ca. ongeveer 1,27 centimeter), ontworpen voor city surveillance-toepassingen. Dankzij de relatief grote sensor en meegeleverde lens is de AXIS Q1635 de meest lichtgevoelige 1080p HDTV netwerkcamera van Axis tot nu toe. Met de verbeterde infraroodgevoeligheid levert de camera zwart-wit-beelden van hoge kwaliteit in situaties met weinig licht, wat beelden oplevert met minder bewegingsonscherpte en een lager verbruik van bandbreedte.

De geavanceerde functies van de camera voor het optimaliseren van de beeldkwaliteit omvatten Wide Dynamic Range – Forensic Capture, Axis Lightfinder-technologie, electronische beeldstabilisatie, schokdetectie, verbeterd contrast bij mist en 50/60 beelden per seconde in HDTV 1080p-resolutie. Dankzij Wide Dynamic Range - Forensic Capture registreert de nieuwe camera extra veel details, zowel in de donkere als lichte delen van een scene. Een naadloze overgang tussen de WDR- en Lightfinder-modus resulteert in een optimale beeldkwaliteit op elk moment. De AXIS Q1635 is uitgerust met alle mogelijkheden van de AXIS Q1615, plus een functie voor verbeterd contrast bij mist of andere moeilijke weersomstandigheden.

“Voor city surveillance is een hoge beeldkwaliteit die identificatie van personen en objecten mogelijk maakt een vereiste”, zegt Edwin Roobol, Regional Director Middle Europe van Axis Communications. “De AXIS Q1635 biedt een optimale beeldkwaliteit en is uitermate geschikt om toezicht te houden op openbare plekken zoals pleinen, parken, straten en steegjes. Zelfs bij zeer weinig licht.”

De AXIS Q1635 is uitgevoerd als binnenmodel en kan buiten geïnstalleerd worden bij gebruikmaking van een behuizing uit de AXIS T93F-serie of een andere passende behuizing voor buiten. Installateurs die de voorkeur geven aan extra lensopties boven een grotere beeldsensor, kunnen kiezen voor de AXIS Q1615/-E.

De AXIS Q1635 wordt in de gehele sector breed door video management software ondersteund, dankzij het Axis Application Development Partner-programma. Naast het AXIS Camera Station is bovendien de camera ondersteuning aanwezig voorAXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System en ONVIF. Hierdoor kan de AXIS Q1635 eenvoudig in systemen worden ingepast en kunnen softwareontwikkelaars geavanceerde functies voor de camera ontwikkelen.

Beschikbaarheid
De AXIS Q1635 camera is naar verwachting in het januari 2015 te bestellen via de distributiekanalen van Axis.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!