Redactie - 19 december 2014

World Information Architecture Day wordt voor de eerste keer in Nederland gehouden

World Information Architecture Day wordt voor de eerste keer in Nederland gehouden. Op 21 februari 2015 volgen vele duizenden mensen dit non-profit event door ontmoetingen op locatie in 38 steden en via een wereldwijde live-uitzending op internet.

Initiatiefnemers Mark Geljon en Jeroen Grit van GriDD: “We zijn supertrots dat we erin geslaagd zijn om dit evenement voor het eerst naar Nederland te halen. In de aanloop er naartoe zijn wij enorm geïnspireerd door de cases die laten zien hoe ons geluksgevoel wordt beïnvloed door informatie. Informatie-architecturen vormen daarin het fundament.”

Het mag duidelijk zijn dat dit evenement professionals vanuit het hele land, maar ook uit het buitenland inspiratie biedt. Nederland zet zich hiermee in Europa nog meer op de kaart als informatieland.

Vanuit het centrale thema ‘architecting happiness’ inspireren gepassioneerde sprekers van over de hele wereld het publiek en elkaar met praktijkcases. Iedereen die benieuwd is hoe zijn omgeving, zowel digitaal als fysiek er in de toekomst uitziet, of hoe ‘happiness’ een essentiële rol speelt binnen informatie-architecturen, mag dit niet missen.

De centrale organisatie van het congres is in handen van het Information Architecture Institute uit de Verenigde Staten; GriDD verzorgt de Nederlandse editie.

Tickets zijn verkrijgbaar via Eventbrite.

Meer informatie over het World IA Day event is te vinden op verschillende kanalen.
Facebook: www.facebook.com/worldiaday.enschede.
Twitter: @wiad_enschede.
Website: www.2015.worldiaday.org.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!