Wouter Hoeffnagel - 25 december 2014

‘Merendeel van de security managers is tevreden met huidige baan’

Steeds meer bedrijven nemen security managers aan, managers die verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van ICT-systemen en data binnen het bedrijf. De arbeidsvoorwaarden voor deze security managers blijken relatief goed te zijn. 70% van de Nederlandse security managers is tevreden met zijn huidige baan.

Dit blijkt uit het Security Management Fortress Salarisonderzoek 2014 van Security Management. De meeste security managers in ons land hebben hun salaris in het afgelopen jaar zien stijgen. De helft van de managers is tevreden met dit salaris. De salarissen voor security managers variëren sterk en liggen tussen de 30.000 en 90.000 per jaar. Gemiddeld verdient een security manager 65.000 euro per jaar. In tegenstelling tot eerdere jaren is er in 2014 geen duidelijk verschil tussen het gemiddelde salaris van een security manager met een HBO-opleiding en een WO-er.

Verschillende definities
Achter de titel security manager blijken overigens veel verschillende functies schuil te gaan. Dit komt terug in uiteenlopen functiebenamingen en een grote diversiteit in taken en verantwoordelijkheden. 40% van de respondenten heeft geen leidinggevende taken, wat opvallend is. Security managers dit wel leiding geven sturen in de meeste gevallen minder dan 20 personen aan.

“Het profiel van de security manager is nog steeds het zelfde. De security manager is een man (90%), hij heeft een HBO-opleiding gevolgd (55%) en hij heeft meer dan 10 jaar werkervaring in het vakgebied security (63%)”, schrijft Rob Otjens, directeur van de Fortress Academy, in het onderzoeksrapport. Security managers werken gemiddeld 40 uur per week. 90% van de security managers is in vaste dienst, waarbij 85% een contract voor onbepaalde tijd heeft afgesloten.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!