Redactie - 25 december 2014

Platform9 introduceert bètaversie OpenStack SaaS platform

De Californische IT-leverancier Platform9 Systems introduceert in januari 2015 de bètaversie van zijn OpenStack SaaS platform en multi-tenant private cloud oplossing. Platform9 zegt hiermee een alternatief te zijn voor publieke cloud aanbieders zoals AWS, Windows Azure en Google.

De oplossing is gebaseerd op het open-source platform OpenStack die de metagegevens verzamelt vanuit VMware, Docker en andere kvm-omgevingen. Dit allemaal binnen een OpenStack private cloud. De servers, workloads en data blijven in het datacenter van de klant, maar het beheer en de ontplooiing van de middelen wordt gecentraliseerd dankzij de transparante laag van de Platform9 OpenStack multi-tenant private cloud. 

De Platform9 oplossing integreert automatisch infrastructuuronderdelen zoals servers, netwerk en opslag. Platform9 biedt verder gecentraliseerd beheer van het platform op basis van policies of een centrale storage pool met images van de machines. De gebruikers krijgen op hun beurt toegang tot de gedeelde infrastructuur via een selfservice portal. De communicatie tussen de tools van Platform9 en de infrastructuur van de klant zijn versleuteld.

Door: Teus Molenaar

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!