Witold Kepinski - 30 december 2014

EMC Syncplicity Panorama biedt meer file sharing mogelijkheden

Meer dan de helft van opgeslagen content is te vinden in Home Directories, SharePoint en gedeelde netwerkbestanden. Probleem is dat deze bestanden niet altijd mobiel toegankelijk zijn. Daarom introduceert EMC de nieuwe online cloudopslagdienst Syncplicity Panorama dat meer file sharing mogelijkheden voor eindgebruikers met verschillende devices biedt. De eindgebruiker kan hierdoor opgeslagen data beheren op zijn eigen device en toegang krijgen tot zijn Home Directories, gedeelde online bestanden en SharePoint. Dit leidt tot een hogere productiviteit en betere samenwerking met collega’s en business partners. Dit zegt Jeetu Patel, directeur van de Syncplicity business unit, onderdeel van EMC.

EMC Syncplicity Panorama biedt eindgebruikers een ruim aanbod van file sync-and-share capaciteiten. Syncplicity Panorama is een software-gebaseerde connector die werkt met elk Server Message Block (SMB) en CIFS gebaseerde dataopslagomgeving voor het delen van bestanden via mobile applicaties. Hierdoor kunnen gebruikers bestanden delen die on-premise en in de cloud zijn opgeslagen.

SharePoint

Jeetu Patel zegt dat IT-afdelingen met EMC Syncplicity Panorama er voor zorgen dat gebruikers vanuit hun smartphone, tablet of notebook toegang hebben tot alle bestanden, waar ze ook zijn opgeslagen. Voorheen was Syncplicity alleen geschikt voor zijn eigen cloud en EMC storage systemen. Maar nu werkt het op elk storage sysreem, zoals van Microsoft SharePoint, HP, NetApp en IBM, dankzij ondersteuning voor SMB en CIFS bestandsformaten. EMC Syncplicity Panorama is volgens Patel ideaal voor bedrijven die hun data zowel on-premise op verschillende systemen als in de cloud opslaan.

EMC Syncplicity biedt Syncplicity Panorama in twee varianten. Ten eerste is er Syncplicity Panorama for Network Shares. Deze ‘stand alone’ oplossing levert veilige mobiele VPN-gebaseerde toegang tot bestanden die opgeslagen zijn in een CIFS/SMB omgeving van EMC of een ander merk. Een Syncplicity Enterprise Edition is niet nodig. Ten tweede is er Syncplicity Panorama with Syncplicity Enterprise Edition. Deze biedt mobiel VPN-gebaseerde toegang binnen CIFS/SMB bestanden en SharePoint 2010/2013.

Beschikbaarheid en downloads

Syncplicity Panorama is per direct beschikbaar en wordt meegeleverd met Syncplicity Enterprise Edition accounts. Syncplicity Panorama for Network Shares is gratis voor EMC klanten. De gratis Syncplicity iPad app is verkrijgbaar in de Apple App Store. Later komt er ondersteuning voor Syncplicity iPhone, Android en Windows 8/Windows Phone platformen. Bekijk de video over Syncplicity Panorama: https://www.youtube.com/watch?v=uP_BTzwqm4A

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!