Juniper Networks maakt Elite en Select partners warm voor gestroomlijnd portfolio
30-12-2014 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Juniper Networks maakt Elite en Select partners warm voor gestroomlijnd portfolio

Juniper Networks werkt nauw samen met een aantal Elite partners om zijn switching, routing, security en diensten aan service providers en enterprise klanten te verkopen. Hierbij werken de twee samen op het gebied van schaalbare oplossingen, systeem integratie, professional services en marktontwikkeling. Partners kunnen daardoor vaker zelf samengestelde innovatieve cloud-gebaseerde oplossingen en diensten aan datacenters te verkopen. Dit zegt Darryl Brick, partner director voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zuid-Europa.

Volgens Brick is het verstandig dat Juniper Networks en een aantal grote Elite partners nauwer samenwerken om specifieke infrastructuuroplossingen te ontwikkelen voor verschillende branches. Andere partners, zoals de Select level partners, worden ondersteund via het Partner Advantage programma via value added distributeurs zoals Westcon en TechAccess.

Brick zegt dat Juniper Networks channel partners volledig ondersteund worden met het geoptimaliseerde en gestroomlijnde portfolio dat bestaat uit switches, routers en security technologie. Het portfolio is geoptimaliseerd in het kader van het ‘Integrated Operating Plan’ (IOP) die voormalig ceo Shaygan Kheradpir uitvoerde na druk van aandeelhouders. Hierbij werd afscheid genomen van zes procent van de werknemers, het application delivery controller onderdeel en de mobiele security divisie Junos Pulse die in juni 2014 aan een private equity investeerder werd gekocht.

High IQ

Groei moet nu onder andere komen uit de cloud en High IQ netwerk oplossingen van Juniper Networks. Dit zijn intelligente switches en routers die in moderne cloud-gebaseerde en software-defined datacenters worden gebruikt. Om succesvol deze oplossingen te verkopen moeten de grote partners meer competenties ontwikkelen in plaats van uitsluitend certificeringen. Partners krijgen daarom, als onderdeel van Juniper Networks Champion programma, meer kennisintensieve verkoop- marketing- en technische trainingen. Brick: “Hierdoor kunnen partners beter oplossingen verkopen, zoals beveiliging van datacenters en cloud omgevingen. Of ze kunnen een network functions virtualization (nfv) en software defined networking (sdn) omgeving leren aanbieden, verkopen, uitrollen en beheren.”

Junos DevOps

Inmiddels biedt Juniper een aantal nieuwe producten. Juniper Networks introduceerde onlangs de OCX1100 switch die voldoet aan de richtlijnen van het Open Compute Project (OCP) in combinatie met het Junos netwerkbesturingssysteem. De nieuwe oplossing biedt organisaties die grootschalige datacenters bouwen een open os gekoppeld switching-platform. De switch is vanaf het eerste kwartaal van 2015 verkrijgbaar. Juniper Networks introduceerde tevens een gevirtualiseerde versie van zijn MX Series 3D Universal Edge Routing-platform. De leverancier zegt hiermee de eerste gevirtualiseerde router van carrier-kwaliteit af te leveren. De Juniper Networks vMX 3D Universal Edge Router draait als softwareoplossing op x86-servers en biedt service providers en bedrijven daarmee de mogelijkheid om voordeel te halen uit zowel virtuele als fysieke netwerktechnologie. Juniper Networks maakte verder bekend dat het al zijn routingplatforms opwaardeert met nieuwe Junos DevOps-mogelijkheden om klanten een programmeerbare basis voor netwerkinfrastructuren te bieden. Junos Continuity is een functionele verbetering die het mogelijk maakt om nieuwe hardwaremogelijkheden toe te voegen en upgrades uit te voeren zonder de versie van het besturingssysteem bij te hoeven werken. Dit voorkomt kwalificatietesten die dit proces met maanden of zelfs jaren kunnen vertragen. Junos biedt nu ook integratie met een brede reeks van programmeertalen, zoals Puppet, Chef, Ruby, Python en Ansible voor het verenigen van IP- en ICT-domeinen. Applicaties kunnen zo soepeler samenwerken netwerkbesturingssystemen.

Professional Services 

Juniper breidt voor zijn vernieuwde productportfolio zijn partner support services uit, besluit Brick: “Hierdoor kunnen gecertifieerde partners diensten verkopen en leveren via het Professional Services programma van Juniper Networks. Partners kunnen rekenen op ondersteuning van Juniper Networks technici, tools voor netwerkdiagnose en -beheer, en een 24/7 cloud-gebaseerde platform voor Europese certified partners ter ondersteuning van sales en levering van producten en diensten aan klanten.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Datacenters