Witold Kepinski - 03 januari 2015

Deciso introduceert OPNsense open source firewall initiatief

Deciso introduceert de nieuwe OPNsense open source firewall. Deciso, een bedrijf uit Middelharnis dat het OPNsense project heeft opgezet, biedt gebruiksklare oplossingen, commercieel support en oem diensten. 

OPNsense combineert het beste van open- en closed source firewalls. Het heeft volgens Desico de rijke set functies van het commerciële aanbod en de voordelen van open, controleerbare broncode met een BSD licentie. Dit maakt OPNsense een interessant platform voor gebruikers, ontwikkelaars en commerciële partners aldus Jos Schellevis, cto van Deciso.

2-clause BSD licentie

Bedrijven die OPNsense willen gebruiken om een eigen ‘branded’ versie te maken, kunnen dit met de 2-clause BSD licentie doen. De mogelijkheden gaan verder. Ook de functionaliteit uitbreiden, of zelfs een fork creëren en hiermee verder bouwen op dezelfde codebase, zijn met deze licentie mogelijk.

De lange lijst functies van OPNsense bevat diverse high-end functies zoals load balancing, high availability en captive portal. De moderne en gebruiksvriendelijke op Bootstrap gebaseerde user interface maakt het configureren en beheren van de firewalls een plezierige taak voor beheerders. En misschien wel het beste gedeelte: alle broncode en build tools zijn vrij beschikbaar. Zonder speciale voorwaarden en zonder licentiekosten.

“We hechten groot belang aan de community rond OPNsense”, zegt Jos Schellevis, Deciso’s CTO. “Het OPNsense project wil aan gebruikers, ontwikkelaars en bedrijven een vriendelijke, stabiele en transparante omgeving bieden.”

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!