Witold Kepinski - 06 januari 2015

CES 2015: NETGEAR introduceert ProSAFE Click Switch

NETGEAR introduceert tijdens de internationale CES beurs van 2015 in Las Vegas een nieuwe productreeks van switches: de ProSAFE Click Switch, in 8-poorts en 16-poorts Gigabit Ethernet modellen. De switches zijn ontworpen om het kabelbeheer te verbeteren en de bekabeling in huizen en bedrijven te reduceren. 

In connected homes staat volgens NETGEAR vaak een verzameling netwerkapparatuur die gebruik maakt van kabelverbindingen voor snel gamen, ononderbroken entertainment of het maken van back-ups. Thuisnetwerken kunnen ondersteuning bieden aan meerdere computers, network attached storage (NAS), een Blu-ray speler, een smart TV en een game console, waardoor er een intelligente switch nodig is voor het scheiden en prioriteren van netwerkverkeer. Elk apparaat levert een bijdrage aan de kluwen kabels. Om dit esthetische probleem het hoofd te bieden heeft NETGEAR de netwerk-switch opnieuw uitgevonden, zodat het nog eenvoudiger wordt om netwerkpoorten beschikbaar te hebben waar de gebruiker maar wil, aldus de Californische netwerkleverancier.

De nieuwe ProSAFE Click Switch is een Gigabit Ethernet switch voor kleine kantoren of thuisgebruik, met een montagesysteem voor installatie. De switch is beschikbaar in 8- en 16-poorts configuraties en het compacte design en de interne voeding zorgen ervoor dat kabels op een georganiseerde manier kunnen worden vastgezet, dat grote voedingsadapters tot het verleden behoren en dat kabelkasten, trainingsfaciliteiten, laboratoriumbanken, conferentiezalen en thuiskantoren er opgeruimder uitzien, aldus NETGEAR.

VELCRO sluitingen

Het 1-2-3-4 click bevestigingssysteem van de ProSAFE Click Switch maakt optimale plaatsing en kabelmanagement mogelijk op plekken waar andere switches niet zullen passen. De gebruiker bevestigt de beugel bijvoorbeeld aan de muur of onder een tafel en "klikt" de switch er gemakkelijk. De switch-beugel kan zowel verticaal als horizontaal worden bevestigd, zodat de poorten naar buiten of naar de zijkant kunnen worden gericht, wat vier bevestigingsopties mogelijk maakt: (1) verticaal / zijbevestiging, (2) verticaal / achterbevestiging, (3) horizontaal / zijbevestiging, en (4) horizontaal / achterbevestiging.

De beugel is bovendien ontworpen om goed samen te werken met kabelbinders, VELCRO sluitingen, riemen, schroeven, of andere bevestigingssystemen, dus de bevestigingsopties zijn schier onbeperkt. De Click Switch kabelband kan worden gebruikt om de gebruikelijke kabelspaghetti samen te binden en netjes vast te maken aan de beugel of aan de muur. Zo geeft de ProSAFE Click Switch de gebruiker de controle over hoeveel poorten en kabels er in gebruik zijn, zodat niemand zich ooit nog bezig hoeft te houden met het ontwarren van kluwen kabels en snoeren.

Kabelchaos

“Dit is een must-have voor de moderne Internet of Things woning met zijn overdaad aan verbonden apparatuur. We hebben goed nagedacht over het ontwerp van de ProSAFE Click Switch en hebben hem uitzonderlijk flexibel gemaakt om tegemoet te kunnen komen aan de wensen van kantoor- en thuisgebruikers,” zegt Peter Newton, senior director product management bij NETGEAR’s Commercial Business Unit. “Hoewel we de kabels nog niet helemaal weg kunnen halen uit uw home entertainment systeem of kabelkast, scheppen de Click Switches wel orde in de kabelchaos. De innovatieve functionaliteit en het doordachte design, gecombineerd met onze toonaangevende ProSAFE garantieregeling, bieden een onverslaanbare waarde voor uw netwerk.”

Beide Click Switches zijn voorzien van de intelligente beheerfunctionaliteit van de NETGEAR ProSAFE Gigabit Plus Switches, zoals monitoring, prioritering van verkeer, poort trunking, kabel tests, en VLAN ondersteuning. Een bonus op de 8-poorts versie van de Click Switch, zijn de twee USB-poorten voor snel en eenvoudig opladen van tablets, smartphones en andere apparatuur.

De nieuwe ProSAFE Click Switches worden geleverd met NETGEAR’s ProSAFE Levenslange Hardware Garantie, levenslange verzending van vervangende onderdelen op de volgende werkdag en 24/7 levenslange technische ondersteuning.

Prijs en beschikbaarheid
ProSAFE Click Switches zijn wereldwijd beschikbaar via een groot aantal NETGEAR PowerSHIFT partners, geautoriseerde resellers, en DMR-kanalen. De prijs voor de eindgebruiker kan variëren afhankelijk van de reseller en gebundelde aanbiedingen, maar de aanbevolen verkoopprijs voor Europa is:


ProSAFE 8-poort Gigabit Click Switch (GSS108E): 85 dollar.

ProSAFE 16-poort Gigabit Click Switch (GSS116E): 235 dollar

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!