CES 2015: Samsung onthult zijn nieuwe draagbare Portable SSD T1

06-01-2015 | door: Witold Kepinski

CES 2015: Samsung onthult zijn nieuwe draagbare Portable SSD T1

Samsung onthult zijn nieuwe draagbare Portable SSD T1 tijdens CES 2015 in Las Vegas. 

De SSD T1 gebruikt dezelfde technologie als de interne SSD’s van Samsung, waardoor dankzij USB 3.0 en het vermogen om maximaal 21.000 IOPS uit te voeren, lees- en schrijfsnelheden tot 450 megabytes per seconde (MB/s) gehaald worden. Daarmee is de Portable SSD T1 tot maximaal honderd keer sneller dan traditionele externe HDD's. en duurt het schrijven van een filmbestand van 3 GB niet langer dan 8 seconden.

Versleuteld

Dankzij wachtwoordbeveiliging zijn gebruikers ervan verzekerd dat hun bestanden niet in verkeerde handen vallen of verloren raken. De Portable SSD T1 is beveiligd met een wachtwoord dat wordt versleuteld met 256-bit AES hardware-encryptie. Omdat de SSD geen bewegende delen heeft, is deze bovendien beter bestand tegen stoten en vallen; de meest voorkomende oorzaak van gegevensverlies bij traditionele externe HDD’s. Samsungs Dynamic Thermal Guard technologie zorgt er voor dat ook onder extreme temperatuursomstandigheden de data van de gebruiker veilig is.

Samsung heeft ook aandacht besteed aan het design van de Portable SSD T1. De SSD is dun, compact en niet groter dan een visitekaartje met een gewicht van slechts 30 gram. De schijf werkt met de exFAT-bestandsindeling en draait daarmee op zowel Windows als Mac PC's. Hierdoor hoeft de SSD niet te worden geformatteerd bij het gebruik op een andere PC.

Zakelijke reizigers

De Portable SSD T1 is voor het eerst te zien tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas en wordt eind januari in 15 landen geïntroduceerd, waaronder Nederland, in de varianten 250 GB, 500 GB en 1 TB. De Portable SSD T1 wordt standaard geleverd met drie jaar garantie en heeft een verkoopadviesprijs vanaf € 199,95 incl. BTW.

De Portable SSD T1 is volgens Samsung ideaal voor zakelijke reizigers, creatieve professionals en iedereen die behoefte heeft aan veilige data-opslag onderweg. “Met de Portable SSD T1 bewaren gebruikers hun bestanden op één plaats en hebben ze overal snel toegang tot hun data. Daarbij hoeven ze zich geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid of beveiliging”, zegt Roderick Niehorster, Product Manager Storage van Samsung Nederland.

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware